x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: ”Cu forma actuală a regiunilor de dezvoltare, România nu are cum să meargă mai departe”

Kelemen Hunor: ”Cu forma actuală a regiunilor de dezvoltare, România nu are cum să meargă mai departe”

de Agerpres    |    06 Noi 2012   •   17:41
Kelemen Hunor: ”Cu forma actuală a regiunilor de dezvoltare, România nu are cum să meargă mai departe”
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că România este în faţa unor provocări uriaşe - la începutul anului 2013 trebuie revizuită Constituţia, dar şi reorganizată administrativ pentru a putea atrage cu succes fonduri europene.

”România este în faţa unor provocări uriaşe începând cu 2013. În 2013 trebuie să începem activitatea în Parlament cu amendarea Constituţiei. Constituţia actuală e de mult depăşită şi Uniunea Democrată Maghiară are deja pregătită o formă cu care vom intra în aceste dezbateri. Prin amendarea constituţiei trebuie rezolvate o grămadă de chestiuni, începând de la raporturile dintre instituţiile fundamentale, Parlament, guvern, Preşedinţie, până la bicameralism şi atribuţiile Parlamentului, până la drepturile minorităţilor naţionale, drepturile lingvistice, sunt mult întrebări la care trebuie să găsim răspunsuri”, a declarat marţi, Kelemen Hunor, la lansarea candidaţilor UDMR Satu Mare pentru parlamentare.

Liderul UDMR consideră că, după clarificarea noii Constituţii, trebuie luate şi măsuri organizatorice la nivelul regiunilor, pentru absorbţia cu succes a fondurilor europene.

”Va urma regionalizarea, regândirea regiunilor de dezvoltare economică. Noi considerăm că pentru perioada imediat următoare, vorbim de 2014 - 2020, pentru proiectul de buget al Uniunii Europene, cu forma actuală a regiunilor de dezvoltare, România nu are cum să meargă mai departe şi nu are cum să aibă succes în ce priveşte absorbţia fondurilor europene”, a precizat preşedintele UDMR.

În opinia acestuia, în 2013 cota unică de impozitare trebuie să rămână la 16%, iar din 2014 aceasta s-ar putea diminua la 14%, fiind nevoie şi de introducerea unei taxe de solidaritate pentru persoanele fizice şi juridice care depăşesc un anumit nivel al veniturilor. 

×