x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Dialogul, singura şansă de rezolvare a problemelor celor care protestează

Kelemen Hunor: Dialogul, singura şansă de rezolvare a problemelor celor care protestează

20 Ian 2012   •   10:59
Kelemen Hunor: Dialogul, singura şansă de rezolvare a problemelor celor care protestează

Presedintele UDMR Kelemen Hunor, a declarat, astazi, la Cluj, ca singura cale de rezolvare a problemelor celor care au protestat in ultimele zile este tot dialogul.

"Sunt convins ca prima data diagnosticul trebuie sa fie corect si fara un diagnostic corect vom avea decizii pripite sau mai putin valabile. Aici lucrurile sunt destul de complicate. Cei care au iesit sa protesteze au diferite doleante, de la aeroport low cost pana la pensii si salarii. Cel mai important lcuru este valorile democratice care sunt puse in discutie, demnitatea umana, libertatea, dreptul la un trai decent. Si aceste lcururi trebuie vazute in complexitatea lor, sunt legitime aceste proteste. Pana cand nu intra in alta zona de vandalism. Dincolo de dialog eu nu vad o alta cale. Orice problema politica necesita o rezolvare politica", a declarat Kelemen, intr-o conferinta de presa.

"Problemele trebuie rezolvate democratic, in Parlament, in Guvern si nu pe strada. Fac apel la ratiunea fiecaruia, problemele trebuie discutate, trebuie sa vorbim, sa cautam solutii. Putem toata clasa politica sa plecam acasa, dar dupa alegerile anticipate sau la termen tot politicienii vin si tot ei vor trebui sa rezolve problemele. Dincolo de institutiile statului nu exista rezolvare", a spus liderul UDMR, care a precizat ca decizia alegerilor anticipate trebuie analizata atent deoarece exista posibilitatea ca ea sa duca la instabilitate atat politica, cat si economica.

"Eu am spus de fiecare data ca momentan nu vad de ce ar fi utila organizarea alegerilor anticipate, de ce ar fi mai bine decat cele la termen. Anul acesta vom avea alegeri, deci am castiga doua-trei luni. Important este sa spunem daca alegerile anticipate vor crea un nou cadru mai favorabil pentru dezvoltarea economica sau nu, sau vor crea o instabilitate politica si pierderea acelui echilibru destul de fragil pe care l-am obtinut in 2010 - 2011 . A fost o perioada extraordinar de grea, dar cu ajutorul tuturor oamenilor s-a reusit", a conchis Kelemen Hunor. (V.M.)

×