x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Minoritatea maghiară luptă pentru a-şi apăra identitatea

Kelemen Hunor: Minoritatea maghiară luptă pentru a-şi apăra identitatea

13 Ian 2018   •   15:35
Kelemen Hunor: Minoritatea maghiară luptă pentru a-şi apăra identitatea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Turda, că anul 2018 va fi unul dificil, afirmând că în secolul al XXI-lea minoritatea maghiară luptă pentru a-şi menţine şi apăra identitatea.

 

"Viitorul nostru depinde de modul în care percepem trecutul. Anul 2018 este şi va fi un an dificil. Dacă în 1568 libertatea religioasă şi-a găsit rezolvarea, va fi uşor să găsim rezolvarea în acest an sau în viitorul apropiat pentru a răspunde cerinţelor minorităţii naţionale care îşi cere libertatea religioasă, de confesiune, de existenţă? Va fi uşor să înţelegem de ce există aceste cereri? În secolul al XXI-lea luptăm pentru dreptul de a menţine şi apăra identitatea şi a avea dreptul de a ne decide viitorul, iar, având această libertate de a decide, sperăm că nu vom flutura lângă drapele, aşa cum ni s-a promis alaltăieri'', a spus Kelemen Hunor, la manifestările religioase organizate cu ocazia împlinirii a 450 de ani de la proclamarea Edictului Libertăţii Religioase, organizate de Biserica Unitariană.

Printre participanţii la manifestări se numără preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, ministrul Resurselor Umane din Guvernul Ungariei, Balog Zoltan, preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi, şi episcopii bisericilor tradiţionale maghiare din Transilvania.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: kelemen hunor minoritate maghiara