x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: "Nu dau patru ani coaliţiei USL"

Kelemen Hunor: "Nu dau patru ani coaliţiei USL"

03 Ian 2013   •   19:47
Kelemen Hunor: "Nu dau patru ani coaliţiei USL"
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, într-un interviu acordat revistei maghiare HVG că nu crede că alianţa USL se va menţine de-a lungul celor patru ani de guvernare, dar nici că se va destrăma înainte de modificarea Constituţiei.

Întrebat dacă crede că USL se va destrăma înainte de modificarea Constituţiei, date fiind "tensiunile care există" între partidele, Kelemen a răspuns că "nu dă patru ani" coaliţiei.

"Chiar dacă nu dau patru ani acestei coaliţii, nu cred că se va produce vreo schimbare înainte de modificarea Constituţiei. Cel mai probabil nu vor fi schimbări până la reorganizarea regiunilor", a declarat Kelemen.

Liderul UDMR menţionat exemplul Ungariei, care l-a învăţat că "marile decizii se iau în primele luni de guvernare".

Întrebat dacă după negocierile privind intrarea UDMR la guvernare nu s-ar mai fi putut găsi vreun compromis, cu atât mai mult cu cât participarea Uniunii la guvernare ar fi fost importantă pentru comunicatatea maghiară, Kelemen a răspuns că nu a existat această posibilitate, pentru că politicienii cu care s-au purtat negocierile au aşteptat de la UDMR o "renunţare la sine, simbolică, şi un fel de jurământ politic de credinţă". 

×
Subiecte în articol: kelemen hunor udmr acord udmr usl hvg