x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Nu-l vom susţine pe Tudorel Toader la moţiunea simplă

Kelemen Hunor: Nu-l vom susţine pe Tudorel Toader la moţiunea simplă

05 Mar 2019   •   21:40
Kelemen Hunor: Nu-l vom susţine pe Tudorel Toader la moţiunea simplă
Sursa foto: Diana Oros

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că formaţiunea sa nu-l va susţine pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în cazul moţiunii simple îndreptate împotriva sa şi că parlamentarii Uniunii îl vor sancţiona prin vot.

"Nu-l vom susţine pe dl Toader de data aceasta. E o moţiune simplă, e posibilitatea Parlamentului de a controla activitatea unui ministru din Executiv. Colegii mei mâine dimineaţă vor avea o şedinţă de grup, dar nu-l vom susţine pe dl Toader în aceste condiţii. În moţiunea simplă sunt foarte multe lucruri cu care eu nu sunt de acord, dar în ceea ce priveşte OUG nu avem niciun argument raţional (...), nu se poate merge în acest hal în sistemul judiciar", a spus Kelemen Hunor la TVR1.

El a adăugat că parlamentarii nu pot fi consideraţi "idioţi utili".

"Noi, când am susţinut acele modificări la organizarea sistemului judiciar şi la cariera profesională a magistraţilor, prin care cele două cariere - a procurorilor şi judecătorilor - au fost separate, am susţinut un principiu sănătos, am susţinut o idee bună şi am făcut-o cu toată convingerea (...). Ministrul Justiţiei nu a venit în Parlament, nu a avut nicio poziţie, a spus doar că Parlamentul legiferează, ministerul nu se bagă, e treaba voastră în Parlament. Ca să ne trezim acum trei săptămâni că, brusc, Ministerul Justiţiei şi Guvernul legiferează şi întoarce tot ce am făcut noi (...), brusc domnul Toader legiferează în locul Parlamentului. Ca să vedem astăzi că iar a fost schimbată OUG 7, a fost repusă în varianta iniţială. (...) Nu putem să fim luaţi aşa, de pe o zi pe alta, să părem că am vorbit degeaba, am lucrat degeaba, că am fost, pur şi simplu, idioţii utili ai nu ştiu cui", a afirmat preşedintele UDMR.

Moţiunea simplă intitulată "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR, a fost dezbătută marţi în plenul Camerei Deputaţilor, iar votul final va fi dat miercuri.

AGERPRES

×