x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Nu suntem de acord cu regionalizarea prin angajarea răspunderii. Nu se poate ocoli o dezbatere parlamentară

Kelemen Hunor: Nu suntem de acord cu regionalizarea prin angajarea răspunderii. Nu se poate ocoli o dezbatere parlamentară

27 Apr 2013   •   10:34
Kelemen Hunor: Nu suntem de acord cu regionalizarea prin angajarea răspunderii. Nu se poate ocoli o dezbatere parlamentară
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că Uniunea nu este de acord cu adoptarea Legii de înfiinţare a regiunilor prin angajarea răspunderii pentru că nu se poate ocoli o dezbatere parlamentară pe o temă care vizează fiecare cetăţean şi ar reprezenta "cea mai mare greşeală a coaliţiei".
 
"Nu suntem de acord cu asumarea răspunderii, dacă vom ajunge, cumva, până acolo, după amendarea Constituţiei, pentru că nu se poate ocoli o dezbatere parlamentară. Nu vorbim aici de legea privind proprietăţile confiscate, care vizează un segment din societate, ci de legea privind înfiinţarea regiunilor, unde fiecare om este vizat. Din acest punct de vedere cred că nu ai voie nici legal, nici moral să eviţi dezbaterea parlamentară. Nu am susţinut această modalitate nici în 2011, când PDL a încercat să facă această formă de adoptare a legii, nu o vom susţine nici acum. Din punctul nostru de vedere, ar fi cea mai mare greşeală a actualei coaliţii o asumare pe reorganizarea regiunilor", a spus Kelemen, potrivit Mediafax.
 
Potrivit acestuia, UDMR susţine organizarea unui referendum înainte de dezbaterea în Parlament a Legii de înfiinţare a regiunilor, iar oamenii să fie întrebaţi dacă sunt de acord ca judeţul din care fac parte să aparţină unei regiuni.
 
Acesta a mai declarat că, până la regionalizare şi regiuni administrative, mai trebuie trecut "un hop important", respectiv amendarea Constituţiei şi referendumul prin care se aprobă amendarea Constituţiei pentru că, în acest moment, în Legea fundamentală nu figurează posibilitatea de a înfiinţa alte unităţi administrativ teritoriale decât judeţele.
 
Aceeaşi părere o are şi prim-vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal Liviu Negoiţă, care a declarat, vineri, că formaţiunea pe care o reprezintă consideră drept ”inadmisibilă” asumarea răspunderii Guvernului pe legea regionalizării.
 
Vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit, vineri, despre legea de înfiinţare a viitoarelor regiuni, despre care a spus că ar putea fi adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului, după ce se va modifica Constituţia, în luna noiembrie.

×