x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor nu susţine propunerile premierului Ponta privind confiscarea averilor. "Proprietatea e sfântă"

Kelemen Hunor nu susţine propunerile premierului Ponta privind confiscarea averilor. "Proprietatea e sfântă"

11 Mai 2013   •   12:17
Kelemen Hunor nu susţine propunerile premierului Ponta privind confiscarea averilor. "Proprietatea e sfântă"
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, că nu este de acord cu propunerile premierului Victor Ponta, privind confiscarea averilor ilicite şi a maşinilor celor care cauzează accidente grave de circulaţie, spunând categoric că, "nu este de acord cu nicio confiscare" atunci când se vorbeşte despre proprietate, informează agerpres.ro.

"Nu sunt de acord cu nicio confiscare, cu nici un fel de propunere când vorbim de proprietate. Proprietatea este ocrotită, este sfântă, este ocrotită în Constituţie. Nu cred că asta este soluţia pentru a rezolva problema vitezomanilor, care este o problemă reală, dar noi tot timpul am susţinut şi vom susţine în continuare că proprietatea în sine, este o valoare de care nu se poate şi nu trebuie să se atingă nimeni", a spus Kelemen Hunor, prezent la Consiliul Reprezentanţilor Unionali de la Sibiu. 

Cu o zi înainte şi vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, declarase la Sibiu, că, UDMR nu s-a pronunţat încă oficial în ceea ce priveşte propunerea premierului Victor Ponta de confiscare a averilor ilicite, prevedere care să fie introdusă în Constituţia revizuită, însă sigur se va discuta mult pe această temă, fiind una sensibilă, ţinând cont că "proprietatea este sfântă".

"Vom discuta mult pe această temă. Trebuie să avem grijă. Proprietatea este sfântă. Dacă confişti de la cineva, trebuie să aibă o argumentare foarte clară. Nu am definitivat până acum un punct de vedere al UDMR-ului pe această temă, dar în ceea ce mă priveşte spun foarte clar, că, ceea ce acum vedem, câteodată apare foarte clar, în anumite verificări, eu trebuie să îmi dovedesc nevinovăţia, nu cel care mă acuză, trebuie să dovedească că eu sunt vinovat, aici va trebui să găsim un echilibru", a spus Borbely.

Liderul UDMR consideră confiscarea averilor ilicite, o "problematică foarte sensibilă", despre care se va "discuta mult".

×