x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: UDMR nu susţine varianta unui premier tehnocrat

Kelemen Hunor: UDMR nu susţine varianta unui premier tehnocrat

06 Feb 2012   •   07:47
Kelemen Hunor: UDMR nu susţine varianta unui premier tehnocrat

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca Uniunea va prezenta la consultarile de la Palatul Cotroceni viziunea UDMR si va sustine nominalizarea unui premier politic, care are si va avea o responsabilitate politica, nu un om care vine din lumea finantelor sau din cea a multinationalelor.

"UDMR va prezenta la consultarile de la Palatul Cotroceni analiza noastra si vom spune presedintelui cum vedem iesirea din aceasta situatie. Nu e o situatie extraordinara, suntem in limitele constitutionale, in care un premier anunta demisia si depune mandatul si inseamna ca trebuie nominalizata o persoana care sa obtina votul de investitura. Eu cred ca nu este cazul sa vorbim despre un premier tehnocrat, trebuie sa fie un om cunoscut in lumea partidelor politice, un om care a facut politica, care are si va avea o responsabilitate politica, si nu un om care vine din lumea finantelor sau din cea a multinationalelor, un om care nu are nicio responsanbilitate politica. Pana cand nu vom cunoaste persoana premierului desemnat, nu intru in speculatii. Astept o nominalizare foarte repede si care va satisface aceasta prima cerinta, de a fi un om cu responsabilitate politica", a spus Kelemen, potrivit Mediafax.

Liderul UDMR crede ca, in actuala situatie, "coalitia trebuie sa functioneze, sa mearga mai departe, dar va depinde foarte mult de persoana premierului desemnat".

"In acest moment exista coalitie, exista guvern demisionar si va gestiona treburile tarii pana cand va fi votat un nou guvern. Eu sper ca, in maxim 10-12 zile, acest lucru se va intampla. Eu in acest moment nu cred ca trebuie sa ne gandim si sa cautam un tehnocrat", a mai spus liderul UDMR.

Dupa anuntul demisiei premierului Boc, presedintele UDMR a declarat ca Uniunea nu stie cine va fi nominalizat. "A fost decizia primului-ministru si, ca orice astfel de decizie, trebuie respectata. Urmeaza discutii in coalitie, discutii cu celelalte partide, cu presedintele si vom vedea cum vom merge mai departe, dar a fost decizia personala a premierului Boc", a spus Kelemen.

Intrebat daca UDMR sustine un nou guvern in aceeasi formula politica, presedintele Uniunii a aratat ca aceasta depinde foarte mult de persoana premierului desemnat.

"Este prematur sa vorbim despre asa ceva, nu stim cine va fi nominalizat, depinde foarte, foarte mult de persoana premierului desemnat, depinde de discutii in coalitie. Vom vedea", a spus Kelemen.

×