x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Vrem să ne folosim simbolurile liber și fără pedeapsă

Kelemen Hunor: Vrem să ne folosim simbolurile liber și fără pedeapsă

23 Feb 2019   •   16:16
Kelemen Hunor: Vrem să ne folosim simbolurile liber și fără pedeapsă
Sursa foto: Diana Oros

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, în faţa Congresului UDMR, că maghiarii din România vor să poată să-şi folosească în mod liber simbolurile naţionale, fără să fie pedepsiţi. 

"Noi privim România ca pe o ţară multinaţională în care comunitatea maghiară este considerată ca factor de construire, creare a statului. Pentru asta cerem drepturi şi stimă. Nimeni să nu ne considere cetăţeni de rangul doi, să nu fim priviţi ca o ameninţare la dresa siguranţei naţionale! Noi nu suntem inamicii nimănui, suntem parte a naţiunii maghiare şi trăim acest lucru ca pe ceva perfect normal şi natural. În acelaşi timp, suntem şi cetăţeni ai statului român. Acesta este punctual nostru de pornire atunci când luptăm pentru drepturile noastre colective şi individuale, astăzi, când vrem să ne folosim simbolurile naţionale liber şi fără pedeapsă, astăzi, când căutăm parteneri pentru alinierea noastră economic", a spus preşedintele UDMR. 

El doreşte o comunitate maghiară competitivă şi un "viitor maghiar transilvănean". 

"Imaginea noastră de viitor poate fi descrisă cu cuvinte simple. Este foarte important să rămânem maghiari pe plaiurile natale şi (...) să avem o comunitate competitivă, consolidată din punct de vedere economic, care să fie în stare să se alinieze, o comunitate care să fie format de maghiari cu mintea limpede şi deşteaptă. Eu cred că în viitor este viitor şi că este viitor maghiar transilvănean. Noi trebuie să facilităm toate acestea prin instrumente politice şi sociale. Noi vrem să fim o comunitate a succesului, dar succesul nu ţi se dă nicăieri pe degeaba, trebuie să lucrezi mult, asiduu, să nu pierzi ţelul din faţa ochilor şi să păstrezi instrumentul necesar pentru munca pe care o faci. UDMR este un instrument, este un instrument în mâna noastră, o uniune pentru maghiari, o uniune pentru viitor", a mai spus Kelemen Hunor. 

La Cluj-Napoca are loc, vineri şi sâmbătă, Congresul UDMR, eveniment la care participă aproximativ 1.200 de delegaţi şi invitaţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: kelemen hunor