x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis a anunțat că a convocat consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier

Klaus Iohannis a anunțat că a convocat consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier

12 Mar 2020   •   19:35
Klaus Iohannis a anunțat că a convocat consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seara, după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul, că a decis consultări cu partidele parlamentare începând de vineri, de la ora 13.

„Florin Cîțu și-a depus azi mandatul de prim-ministru desemnat, un gest politic pe care îl respect. E un gest care dovedește maturitate politică în contextul coronavirus. Asta nu schimbă cu nimic faptul că România are un Guvern care funcționează. Datorită acestor măsuri chiar dacă mai drastice, dar luate la timp, în România numărul infectărilor a rămas destul de mic.

Suntem cu toții responsabili să găsim o soluție cât mai rapidă. Am decis convocarea partidelor parlamentare la consultări mâini, începând cu ora 13.00”, a declarat, vineri seara, președintele într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

„Prioritatea zero în aceste zile e protejarea sănătății oamenilor, de aceea răfuielile și meciurile politice nu își au deloc rostul în actualul context.

Traversăm o perioadă foarte complicată, fără precedent, în care lucruri evoluează rapid și imprevizibil. Autoritățile au luat din timp măsurile necesare, dar pentru a fi instituie aceste măsuri trebuie urmate cu strictețe de fiecare dintre noi”, a mai spus șeful statului.

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului, de la ora 16.00.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis