x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Alegerile anticipate, singura soluţie pentru a debloca situaţia

Klaus Iohannis: Alegerile anticipate, singura soluţie pentru a debloca situaţia

19 Ian 2012   •   10:45
Klaus Iohannis: Alegerile anticipate, singura soluţie pentru a debloca situaţia

Demisia Guvernului si organizarea de alegeri anticipate reprezinta solutia pentru deblocarea situatiei actuale din Romania, considera liderul Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), primarul Sibiului Klaus Iohannis.

"Cred ca se poate ajunge la anticipate. Solutia tehnica se poate gasi usor, sunt diferite posibilitati. Varianta cea mai simpla ar fi sa isi dea demisia Guvernul. In acest context, nu cred nici intr-un guvern de tehnocrati, de uniune nationala. Alegerile anticipate ar rezolva problema pentru toata lumea. Alegerile anticipate sunt singura solutie pentru a debloca situatia', a declarat Iohannis intr-o conferinta de presa.

Edilul a precizat ca orice sibian se poate alatura fara teama ca va fi amendat protestelor autorizate de primarie pana pe 24 ianuarie.

"Ii inteleg pe sibienii care protesteaza si simpatizez cu ei. De aceea am si hotarat ca atunci cand a venit cererea de organizarea mitingului sa o aprobam destul de repede. Oamenii sunt nemultumiti pe buna dreptate. Daca (protestele, n.r.) vor avea rezultatul scontat, vom vedea. Deocamdata cei vizati nu au dat nici un semnal ca ar fi impresionati de aceasta poveste. Sibienii se pot alatura marsului fara sa riste sa fie amendati, atata vreme cat protestele vor fi pasnice", a spus primarul sibian, care a adaugat ca in 2012 este interesat doar de prelungirea mandatului de primar al municipiului Sibiu, nu de alte functii politice, cum ar fi cea de premier.

"Nu cred ca se va ajunge in situatia asta, sa negocieze cineva cu mine. Nu as fi dispus sa plec pentru o astfel de pozitie (de premier, n.r.). Pentru mine este mult mai important sa imi vad de treaba mea aici la Sibiu, anul acesta ma voi concentra pe Sibiu", a explicat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Pe de alta parte, liderul FDGR a apreciat ca reprezentantii PDL care i-au jignit pe protestatari au fie "o totala lipsa de respect, fie infatuare" si au procedat "inadecvat".

×