x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Cei vinovaţi trebuie identificaţi rapid şi pedepsiţi, pentru violențele din timpul protestelor

Klaus Iohannis: Cei vinovaţi trebuie identificaţi rapid şi pedepsiţi, pentru violențele din timpul protestelor

13 Aug 2018   •   18:14
Klaus Iohannis: Cei vinovaţi trebuie identificaţi rapid şi pedepsiţi, pentru violențele din timpul protestelor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că violenţa şi reprimarea brutală a manifestaţiilor nu sunt acceptabile sub nicio formă, punctând că cei vinovaţi trebuie identificaţi rapid şi pedepsiţi. 

"Violenţa şi reprimarea brutală a manifestaţiilor nu sunt acceptabile sub nicio formă. (...) Cei vinovaţi trebuie identificaţi trebuie rapid şi pedepsiţi", a spus Iohannis.

„Atitudinea civică a fost asupru pedepsită cu gaze lacrimogene, tunuri de apă și lovituri aplicate cu exces de zel. E impresionantă mobilizarea românilor din țară și de pretutindeni. Mulți oameni reveniți acasă au partificipat la aceste manifestări. Au venit din proprie inițiativă, arătând un puternic simț civic, revoltați de felul în care PSD guvernează. Aceste demonstrații au fost pașnice, cu excepția unor instigatori, care nu pot fi asociați cu marea majoritate a manifestanților, așa cum s-a încercat”. 

„Românii știu să fie civilizați și corecți. Toți cei care ies în stradă au o voce legitimă care trebuie ascultată. Atacarea oamenilor nevinovați, atacarea jurnaliștilor e de neconceput pentru un stat european. Cei vinovați trebuie identificați rapid și pedepsiți, indiferent de cine sunt și de unde sunt. Soluția aleasă, de a dispersa manifestația, în loc de neutralizarea huliganilor violenți.. Condamn la fel de ferm acțiunile violente a celor care au instigat jandarmii în încercarea de a opri un protest pașnic. Explicațiile ministrului de Interne nu au convins, cum nu au convins nici explicațiile Jandarmeriei”. 

CITEȘTE ȘI Iohannis: Românii ştiu să fie civilizaţi; nu-şi merită etichetele primite de la voci iresponsabile din politică
 

AGERPRES

×