x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică  Klaus Iohannis, despre Ciucă premier: Veți afla după ce mă hotărăsc!

 Klaus Iohannis, despre Ciucă premier: Veți afla după ce mă hotărăsc!

25 Feb 2020   •   19:45
 Klaus Iohannis, despre Ciucă premier: Veți afla după ce mă hotărăsc!

Președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă Nicolae Ciucă ar fi o posibilitate de premier, că varianta optimă o va anunța după ce se va consulta cu partidele politice, miercuri, și va lua o decizie.

„Varianta optimă pe care o văd eu o veți afla imediat după ce mă hotărăsc”, a afirmat Klaus Iohannis, marți la Cotroceni, întrebat dacă poate confirma sau infirma că Nicolae Ciucă ar fi varianta optimă de premier.

Chestionat mai departe dacă se va asigura că persoana are susținerea și din partea partidelor care au boicotat învestirea Guvernului în Parlament, șeful statului a spus: „Eu voi sonda opiniile partidelor parlamentare și voi încerca să fac o desemnare care va duce la o procedură care se finalizează. Mă voi asigura că fac o desemnare bună”.

Președintele Iohannis a anunțat că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat și că miercuri cheamă partidele parlamentare la consultări.

„Voi convoca consultări cu partidele parlamentare, consultări care vor începe mâine la ora 16:00 și se vor termina tot mâine, în jurul orei 20:00. Apoi voi veni în fața națiunii și voi face o declarație prin care informez ce s-a discutat și care sunt concluziile mele”, a declarat Iohannis.

Despre subiect, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că nu îl va susține pe Nicolae Ciucă în funcția de premier, dacă în spatele acestuia se ascunde PNL. El crede că până la alegeri ar trebui numit un guvern de specialiști, tehnocrat.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: klaus iohannis