x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, după decizia CCR: Sunt blocaje generate de Dăncilă

Klaus Iohannis, după decizia CCR: Sunt blocaje generate de Dăncilă

18 Sep 2019   •   17:10
Klaus Iohannis, după decizia CCR: Sunt blocaje generate de Dăncilă

„Decizia CCR nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul României.”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul unei declarații de presă, la Palatul Cotroceni, miercuri.

Declarația vine după decizia CCR cu privire la conflictul juridic dintre Executiv și Administrația prezidențială.

„Guvernul nu mai are aceeași compoziție ca înainte prin plecarea ALDE de la guvernare. Dăncilă e obligat să ceară un vot de încredere. Constat cu satisfacție că și CCR a ajuns în mod corect la exact aceeași concluzie pe care o spun de 3 săptămâni. Guvernul Dăncilă și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă în fața Parlamentului pentru votul de validare.”, a declarant Klaus Iohannis

„Celelalte chestiuni legate de numirile și revocările miniștrilor, care sunt menționate în materialul CCR, sunt blocaje generate de refuzul doamnei prim-ministru de a se prezenta în fața Parlamentului pentru a primi un vot de încredere. Deciziile mele referitoare la punerea în aplicare a hotărârii CCR de astăzi le voi lua după publicarea și analiza motivării deciziei care va fi probabil publicată în perioada următoare. Dar, dacă doamna Dăncilă dorește, așa cum se tot exprimă în public, să se pună capăt acestei crize guvernamentale, soluția e simplă. Doamnă prim-ministru, vă mai spun o dată, poftiți în fața Parlamentului pentru votul de validare”, a mai declarat șeful statului.

Curtea Constituțională a României a luat miercuri decizia privind conflictul juridic dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis. CCR a admis parțial sesizarea privind conflictul dintre Executiv și Administrația prezidențială pe tema refuzului șefului statului de revocare din funcție a unor miniștri și de desemnare a interimarilor. Astfel, Klaus Iohannis este obligat să revoce miniștrii demiși de Viorica Dăncilă, să numească interimari și să motiveze refuzul numirii noilor miniștri. Pe de altă parte, Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament pentru un vot de încredere.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis ccr