x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, întrevedere cu prim-ministrul Guvernului landului Bavaria

Klaus Iohannis, întrevedere cu prim-ministrul Guvernului landului Bavaria

07 Ian 2020   •   11:30
Klaus Iohannis, întrevedere cu prim-ministrul Guvernului landului Bavaria

Preşedintele Klaus Iohannis, care efectuează, marţi, o vizită de lucru în landul Bavaria, a avut o întâlnire, la Munchen, cu prim-ministrul Guvernului landului, Markus Soder.

"Este cunoscut faptul că relaţiile dintre România şi Bavaria sunt unele deosebite. Noi avem o relaţie care durează de mulţi ani. Cred că este foarte important să semnalăm că relaţia noastră, şi pentru România şi pentru germanii din România care trăiesc în Bavaria, reprezintă o punte deosebită între România şi Bavaria", a afirmat preşedintele Iohannis.

El a precizat că va exista o reuniune a Comisiei mixte România - Bavaria, "lucru foarte important nu doar pentru relaţiile politice, ci şi pentru relaţiile economice".

"Astăzi avem posibilitatea să vorbim despre teme europene. În acest sens, sunt sigur că vom vorbi şi despre ceea ce am făcut noi în Europa. (...) România, pe parcursul exercitării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a primit foarte multă susţinere din partea Guvernului bavarez. Vom aborda teme ca Brexit, bugetul multianual şi altele. Cred că împreună vom reuşi să ajungem la unele concluzii pozitive", a spus Klaus Iohannis.

Prim-ministrul Guvernului landului Bavaria, Markus Soder, a salutat realegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte şi a subliniat că România reprezintă un partener important.

"România este un partener foarte important în Europa, pentru Bavaria este foarte important. (...) Suntem cei care construiesc punţi pentru Europa. Credem că această Europă nu este condusă doar central din Bruxelles şi nu se mişcă doar între Germania şi Franţa, ci există şi interesul şi parteneriatul acesta pentru ţările mai mici ale Europei. România, din punct de vedere geografic, este foarte importantă pentru Europa. Cu atât mai important este respectul între cele două ţări", a declarat Markus Soder.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează marţi o vizită de lucru în landul Bavaria.

Cu această ocazie, el participă la şedinţa Guvernului landului Bavaria, unde va susţine o alocuţiune şi va avea un dialog cu membrii acestui for cu privire la relaţiile bilaterale şi actualitatea europeană.

Iohannis va participa şi la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care va avea loc la abaţia Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Klaus Iohannis va avea o prezentare cu privire la viziunea României referitoare la viitorul Europei şi, de asemenea, va purta un dialog despre priorităţile agendei europene.

În cursul vizitei de lucru, Iohannis se va întâlni şi cu preşedintele Parlamentului landului Bavaria, Ilse Aigner.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis bavaria