x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis respinge remanierea propusă de Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis respinge remanierea propusă de Viorica Dăncilă

28 Aug 2019   •   18:10
Klaus Iohannis respinge remanierea propusă de Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis susține o declarație de presă, la Palatul Cotroceni,  începând cu ora 18:00, cu privire la criza politică din România.

Președintele susține că PSD-ALDE tratează românii cu dispreț și respinge remanierea propusă de Viorica Dăncilă.

”Degringolada de la nivelul guvernării care s-a accentuat la nivelul țării confirmă disprețul cu care PSD și ALDE îi tratează pe români. Propriile lor interese sunt mai presus de interesele cetățeanului și de guvernarea acestei țări pentru oameni. Este rezultatul a doi ani și jumătate de guvernare haotică, coruptă. Prin votul din 26 mai cetățenii au transmis un mesaj clar pe care PSD și ALDE se fac că nu îl înțeleg. Într-o Românie normală, un vot că cel de la referendum ar fi determinat demisia imediata a Guvernului. În continuare sunt convins că un Guvern PSD nu este potrivit pentru România și nu poate rămâne în funcțiune. Această guvernare toxică este ținută în viață de configurația parlamentara votată în decembrie 2016. Eu nu voi gira prin deciziile mele susținerea acestui Guvern. PSD și ALDE sunt vinovate pentru eșecul acestei guvernari. Încercările ALDE de a se spală acum pe mâini și de a se ține departe de această guvernare sunt ridicole. După ce ai stat la aceeași masă cu PSD, nu mai păcălești pe nimeni că nu ești vinovat.”, a declarat Klaus Iohannis.

"În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern, nu doar pentru că acest Guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier", a mai spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Mai mult, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că actualul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament, solicitând ca această procedură să fie declanşată.

„Astăzi actualul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament printr-o procedură pe care le solicit să o declanşeze. Dacă nouă configuraţie a Guvernului va trece în Parlament le spun că voi rămâne ferm pe poziţia mea de aparartor al valorilor democratice, al statului de drept. Nu voi permite PSD să îşi bată joc de România şi de români. Dacă însă nouă configuraţie nu vă fi aprobată, îi asigur pe români că există soluții corecte democratice, constituţionale că România să nu intre într-o criză profund. Dacă vor să dea divada de responsabilitate toţi cei care înţeleg că aceasta guvernare nu mai poate continua, există suficiente voturi în Parlament”, a mai spus șeful statului.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis