x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis se întâlnește cu miniștrii Educației, Sănătății, Dezvoltării și Internelor

Klaus Iohannis se întâlnește cu miniștrii Educației, Sănătății, Dezvoltării și Internelor

14 Noi 2019   •   08:50
Klaus Iohannis se întâlnește cu miniștrii Educației, Sănătății, Dezvoltării și Internelor

Preşedintele Klaus Iohannis continuă, joi, seria consultărilor cu miniştrii Cabinetului Orban, transmite Agerpres.

El se va întâlni, joi, începând cu ora 11,00, la Palatul Cotroceni, împreună cu premierul Ludovic Orban, cu miniştrii Educaţiei şi Cercetării - Cristina Anisie, Sănătăţii - Victor Costache, Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei - Ion Ştefan şi Afacerilor Interne - Marcel Vela.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că întâlnirile cu miniştrii vizează informarea reciprocă şi găsirea celor mai bune abordări, el susţinând că "este cutremurător, de multe ori, ce dezastru au lăsat PSD-iştii şi ce dezordine".

"Nu doresc să fac declaraţii în locul lor. Dar mi se pare absolut normal - şi împreună cu domnul prim-ministru am hotărât să avem acest stil de lucru - să ne întâlnim destul de des pentru a ne informa reciproc şi pentru a discuta care sunt cele mai bune abordări. Evident, Guvernul pe partea de care se ocupă Guvernul şi eu pe partea de care se ocupă preşedintele. Însă, vreau să ştiu ce se întâmplă, ei vor să mă informeze. Am avut discuţii foarte bune. Sigur, în această etapă, preponderent discuţii pe analiză, pe ce au găsit. Este cutremurător, de multe ori, ce dezastru au lăsat PSD-iştii şi ce dezordine. Dar noi avem soluţii, ei au soluţii, împreună avem soluţii şi, chiar dacă situaţia este foarte proastă, o să aflaţi de la miniştri despre aceste lucruri", a precizat Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă la sediul PNL.

El a subliniat că vor fi găsite soluţii la problemele identificate.

"Vom găsi soluţii, asta este important de ştiut pentru români. Vom găsi soluţii şi vom construi cu răbdare pe parcursul următoarelor luni condiţiile pentru o nouă guvernare, o nouă majoritate în Parlament, împreună cu celelalte forţe democratice", a afirmat Iohannis.

Potrivit şefului statului, aceste întâlniri vor continua pe tot parcursul mandatului.

"Este cu siguranţă nevoie de o corelare foarte strânsă între preşedinte şi Guvern pentru a corecta multiplele greşeli care s-au făcut şi pentru a începe odată şi odată resetarea României, munca de reconstrucţie. Fiindcă acum, prima dată, trebuie făcută curăţenie, dar după aceea trebuie luate lucrurile şi făcute mai bine şi cred că asta aşteaptă românii şi de la mine, şi de la Guvernul Orban: să venim cu soluţii", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a început o serie de consultări cu membri ai Guvernului, alături de premierul Ludovic Orban, pe teme care ţin de agenda guvernamentală şi fiecare domeniu de activitate.

Marţi seară au avut loc discuţii cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, iar miercuri cu miniştrii Transporturilor - Lucian Bode, Economiei - Virgil Popescu, Agriculturii - Adrian Oros şi Finanţelor - Florin Cîţu. 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis consultări