x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Laszlo Borbely: Demisia lui Băsescu ar genera instabilitate politică

Laszlo Borbely: Demisia lui Băsescu ar genera instabilitate politică

21 Iun 2014   •   11:09
 Laszlo Borbely: Demisia lui Băsescu ar genera instabilitate politică

Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat la Târgu Mureş, că în momentul de faţă o demisie a preşedintelui Traian Băsescu nu ar rezolva nimic şi că este îngrijorător faptul că zilnic scena politică este dominată de scandal.

'Eu cred că în momentul de faţă o demisie în primul rând nu ar rezolva nimic şi suntem în perioada în care fiecare trebuie să fie implicat în pregătirea alegerilor prezidenţiale, nu cred că acest lucru ar rezolva ceva. Din păcate ceea ce mă îngrijorează este această atmosferă care aproape a devenit cotidiană, scandal peste scandal, în fiecare zi avem către un scandal, în loc să ne ocupăm de ceea ce ar trebui să ne ocupăm şi de ceea ce aşteaptă cetăţenii de la noi. Deci să guvernăm, să creăm o stabilitate economică, eu cred că în România în ultimii ani de fapt s-a încetăţenit acest stil de a ne ocupa de lucruri care evident pot fi foarte atractive pentru presă, poate şi pentru o parte dintre cetăţeni, dar nu cred că aceste lucruri sunt cele mai importante. Sincer', a declarat Laszlo Borbely, citat de Agerpres. 

Politicianul a susţinut că în momentul de faţă o demisie a preşedintelui ar genera instabilitate politică şi că atenţia ar trebui să se îndrepte către situaţia economică şi politică a ţării, mai ales că, din punct de vedere constituţional, preşedintele statului nu poate influenţa justiţia, nici măcar atunci când e vorba despre fratele său.

'În acest moment nu cred că ar rezolva ceva (demisia, n.r.), ar fi iarăşi un factor de instabilitate, nu cred că acum neapărat avem nevoie de demisii. E altceva speţa, nu comentez, dar în momentul acesta toată lumea ar trebui să se concentreze pe ceea ce avem în faţă în ultimele luni. Din punct de vedere constituţional şi legal, preşedintele nu poate influenţa justiţia', a precizat Laszlo Borbely.



×