x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Laszlo Borbely: În condiţiile în care se va putea ajunge la o înţelegere, UDMR va sprijini Guvernul

Laszlo Borbely: În condiţiile în care se va putea ajunge la o înţelegere, UDMR va sprijini Guvernul

de Agerpres    |    27 Feb 2014   •   19:48
Laszlo Borbely: În condiţiile în care se va putea ajunge la o înţelegere, UDMR va sprijini Guvernul
Sursa foto: Laszlo Borbely: În condiţiile în care se va putea ajunge la o înţelegere, UDMR va sprijini Guvernul

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat joi, la Târgu Mureş, că Uniunea urmează să decidă în ce mod va sprijini viitorul guvern, arătând că acesta va fi mai capabil decât cel actual, care s-a remarcat mai mult prin certuri.

'Avem o echipă puternică, lucrează la text, sunt trei diferite tipuri de probleme, cele care ţin de minorităţi, cele care ţin de social, economic şi infrastructură. E sigur că vom putea avea un nou guvern mai capabil decât cel care a fost pentru că a fost un guvern slab, după părerea mea, s-au ocupat colegii de certuri, nu de guvernare. Noi o să vedem în funcţie de discuţii, vom decide ce fel de sprijin dăm acestui guvern. Vedem că opoziţia este fărâmiţată, deci este clar în momentul de faţă că dacă vrem să avem un guvern în România, atunci probabil că avem nevoie de voturile UDMR', a afirmat Borbely.

El a adăugat că întrebarea care se pune este dacă se doreşte o instabilitate sau o criză guvernamentală de luni de zile sau să existe un guvern.

Borbely a spus şi că în condiţiile în care se va putea ajunge la o înţelegere în interiorul UDMR la acest sfârşit de săptămână, atunci Uniunea va sprijini Guvernul, argumentele sale personale fiind în favoarea participării la guvernare.

'E altceva dacă eşti acolo în guvern şi poţi să îţi argumentezi părerea, nu fugi în fiecare zi la guvern ca să reglezi cum votezi în Parlament. După părerea mea, nu avem încă o decizie colectivă, dacă îţi asumi răspunderea, trebuie să îţi asumi în Guvern. Va fi o problemă deschisă în următoarele zile cum şi în ce condiţii. Sper ca duminică să putem tranşa această problemă.

×
Subiecte în articol: laszlo borbely intelegere udmr guvern sprijin