x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Laszlo Borbely: România a devenit un hub regional pentru dezvoltare durabilă

Laszlo Borbely: România a devenit un hub regional pentru dezvoltare durabilă

22 Oct 2018   •   15:53
Laszlo Borbely: România a devenit un hub regional pentru dezvoltare durabilă

România a devenit un hub regional pentru dezvoltare durabilă, a declarat consilierul de stat Laszlo Borbely, în cadrul unui eveniment de schimb de bune practici desfăşurat la Geneva, în cadrul World Investment Forum, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

"Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely, a subliniat importanţa finanţării şi implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă 2030 (...) Consilierul de stat a exprimat deschiderea României pentru parteneriate naţionale şi internaţionale în vederea implementării Agendei ONU 2030", relevă sursa citată. 

Laszlo Borbely a afirmat că parteneriatele reprezintă singura cale prin care se poate asigura un viitor sustenabil. "România a devenit un hub regional pentru Dezvoltare Durabilă. Parlamentul a găzduit deja patru întâlniri ale Uniunii Interparlamentare privind Agenda 2030. Parteneriatele reprezintă singura cale prin care se poate asigura un viitor sustenabil. Mă bucur să constat că există un interes internaţional în acest sens şi vă asigur că România va continua să joace un rol pro-activ în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă", a declarat Laszlo Borbely. 

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a anunţat că România va fi gazda unui eveniment internaţional la care vor participa miniştri de resort ai statelor care fac parte din patru parteneriate privind implementarea Agendei 2030. 

"Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, alături de Ministerul pentru Afaceri Externe, şi în parteneriat cu UNECE organizează la Bucureşti o conferinţă inter-ministerială de nivel înalt pentru implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă la care vor participa reprezentanţi din Uniunea Europeană, Parteneriatul Estic, Asia Centrală şi Balcanii de vest. Evenimentul se va desfăşura pe 16 aprilie 2019, în cadrul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene", a adăugat consilierul de stat. 

Investiţiile în dezvoltarea sustenabilă reprezintă tema principală a World Investment Forum 2018, care se desfăşoară în aceste zile la Geneva, în prezenţa a mai multor şefi de state şi de guvern. La evenimentul dedicat implementării Agendei 2030 au mai participat: Gabriela Cuevas Barron, preşedinte al Uniunii Interparlamentare; Michael Moller, director general Biroului Naţiunilor Unite de la Geneva; Martin Chungong, secretar-general al Uniunii Interparlamentare, reprezentanţi ai instituţiilor globale şi ai mediului de afaceri, se mai arată în comunicat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: laszlo borbely