x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Laszlo Tokes: Este timpul să se petreacă o schimbare radicală în politica maghiară din România

Laszlo Tokes: Este timpul să se petreacă o schimbare radicală în politica maghiară din România

18 Mai 2012   •   12:46
Laszlo Tokes: Este timpul să se petreacă o schimbare radicală în politica maghiară din România

Eurodeputatul Tokes Laszlo a declarat astazi, la Zalau, cu ocazia lansarii candidatilor in Salaj ai Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) la alegerile locale, ca a sosit timpul ca sa se petreaca o schimbare radicala in politica maghiara din Romania.

"Este timpul si cazul ca sa se petreaca o schimbare radicala in politica maghiara din Romania, respectiva in aceasta politica in Salaj, in Zalau. (...) Este inadmisibil, potrivit Declaratiei de la Timisoara, punctul 8, ca inca in prezent sa ocupe astfel de locuri, la presedintia judeteana, cu responsabilitate politica si, sa adaug, morala, reprezentanti ai fostului regim comunist, ceausist. Se vede clar si in mod simbolic se reflecta din acestea ca nu s-a petrecut schimbarea adevarata de regim in Romania, desi Romania face parte din Uniunea Europeana', a spus Tokes Laszlo, presedinte al PPMT.

In opinia sa, "si pe plan al microsocietatii maghiare, si al politicii maghiare din Romania se poate constata ca inca nu s-a petrecut schimbarea de regim intr-adevar si in totalitate".

"Atat pe plan politic romanesc, cat si in politicul maghiar din Romania este nevoie de continuarea schimbarii de regim in spiritul Timisoarei si sunt convins ca prietenii mei, candidatii nostri din sanul PPMT sunt adeptii acestei schimbari si sper ca si in Salaj se va petrece, in perspectiva, aceasta schimbare", a sustinut Tokes Laszlo, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, PPMT gandeste in perspectiva, alegerile din 2012 fiind 'prologul' schimbarilor asteptate de formatiunea sa politica.

"Noi de gandim in perspectiva. Nu suntem naivi, ca am reusi ca anul acesta sa se schimbe tendintele majore ale politicii postcomuniste si ne-am intoarce in directia drept democratica dar, pe parcurs, in perspectiva urmatorilor patru ani sunt sigur ca vom reusi si aceste alegeri sunt prologul acestor schimbari, in perspectiva", a conchis fostul episcop reformat Tokes Laszlo.

×
Subiecte în articol: tokes alegeri politica maghiara radicală