x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Laszlo Tokes: Interesele unor state din vest stopează aderarea României la Schengen

Laszlo Tokes: Interesele unor state din vest stopează aderarea României la Schengen

23 Sep 2011   •   13:14

Vicepresedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca sustine ideea integrarii in zona Schengen, dar ca interesele majore ale unor state din vest stopeaza aderarea Romaniei.

"Chiar am auzit seara la radio ca iarasi au refuzat primirea Romaniei in zona Schengen, in ciuda eforturilor politice externe ale Romaniei si, sa adaug, in ciuda incercarilor si eforturilor noastre, ale delegatiei romanesti din PE. Chiar si personal eu insumi si colegii mei maghiari din Transilvania ne-am atasat integrarii in zona Schengen, dar vedeti ca ne depaseste acest caz deoarece interesele majore ale unor state din vest stopeaza aderarea Romaniei. Cred ca deja la acest punct nu de noi depinde ce se va intampla, ci depinde de tarile respective care s-au opus, respectiv de tarile mari din vest", a spus Tokes.

El a precizat ca trebuie continuate presiunile politice pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, intrucat nu e doar in interesul romanilor si maghiarilor, ci si in cel al Europei Centrale si de Est.

"Hai sa continuam presiunile politice, lupta politica pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Este un interes comun si al romanilor si al maghiarilor, dar este un interes comun si al intregii Europe de Centru-Est", a conchis vicepresedintele PE.

×
Subiecte în articol: schengen tokes aderare romania schengen