x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Le Monde - Basescu cere ajutor

Le Monde - Basescu cere ajutor

de Marina Constantinoiu    |    27 Dec 2006   •   00:00
Le Monde  -  Basescu cere ajutor

Presedintele Traian Basescu face un apel la adresa comunitatii internationale. El doreste sa fie ajutat sa rezolve conflictele inghetate de la usa Uniunii Europene, care, potrivit lui, constituie "un pericol major" pentru stabilitatea acesteia.

Presedintele Traian Basescu face un apel la adresa comunitatii internationale. El doreste sa fie ajutat sa rezolve conflictele inghetate de la usa Uniunii Europene, care, potrivit lui, constituie "un pericol major" pentru stabilitatea acesteia, conform AFP, care citeaza un interviu acordat marti cotidianului francez Le Monde. "Romania nu va putea rezolva de una singura conflictele inghetate din Osetia de Sud, Abhazia, Transnistria si Nagorno-Karabah", a spus Basescu, potrivit AFP. "Aceasta zona de insecuritate va deveni in 2007 frontiera orientala a UE si a NATO", a adaugat presedintele.

CU VOINTA. Pentru Basescu, "aceste conflicte pot fi reinviate in orice moment si reprezinta un pericol major pentru stabilitatea Europei". "Doar o vointa politica comuna a UE, SUA, Rusiei si Turciei ar putea rezolva aceasta problema", spune presedintele. Subliniind ca nu face decat sa atraga atentia asupra urgentei in privinta calmarii acestor focare de conflicte, Basescu a reamintit ca "Marea Neagra este un mozaic de culturi, compuse din crestini, ortodocsi, catolici si musulmani". "Daca nu reusim sa comunicam, aceasta zona va ramane un focar de insecuritate pentru intreaga Europa", a mai spus Basescu. In comentariul din incheierea prezentarii ideilor interviului acordat Le Monde, AFP reaminteste ca Romania si Bulgaria se alatura la 1 ianuarie statelor UE. Aceste doua state vor da o dimensiune strategica UE, care se va intinde acum pana la Marea Neagra, comenteaza agentia.

×
Subiecte în articol: basescu politic