x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Legea bugetului de stat şi cea a bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020, publicate în Monitorul Oficial

Legea bugetului de stat şi cea a bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020, publicate în Monitorul Oficial

07 Ian 2020   •   09:23
Legea bugetului de stat şi cea a bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020, publicate în Monitorul Oficial

Legea bugetului de stat pe anul 2020 şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an au fost publicate luni seara în Monitorul Oficial.

În cursul zilei de luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru promulgarea celor două acte normative.

Legea bugetului de stat pe anul 2020 şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat au fost adoptate, pe 23 decembrie, prin angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului.

Curtea Constituţională a fost sesizată ulterior cu cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvern şi Parlament cu privire atât la Legea bugetului de stat pe anul 2020, cât şi cu privire la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, formulate de preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

CCR a dat termen data de 10 ianuarie pentru transmiterea punctelor de vedere de la Guvern şi Parlament privind existenţa unui conflict juridic pe tema celor două acte normative.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: monitorul oficial buget 2020