x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Legea educaţiei, amânată, Mircea Geoană, ameninţat de PDL

Legea educaţiei, amânată, Mircea Geoană, ameninţat de PDL

de Aniela Nine    |    06 Dec 2010   •   20:50

După două ore de dezbateri în contradictoriu, senatorii au decis ieri ca Legea educaţiei să fie retrimisă la Comisia de învăţământ, comisia primind termen 30 de zile pentru adoptarea unui nou raport. Cum însă expirarea celor 30 de zile va fi în vacanţă parlamentară, proiectul de lege va fi tranşat abia în sesiunea următoare, care va începe la 1 februa­rie 2011.

Prin urmare, din cele două proiecte de lege privind Educaţia, al Guvernului şi cel discutat de Parlament, cel de-al doilea, rezultat din dezbaterea în comisia de specialitate şi care elimina prevede­rile pro-UDMR, a fost „scos din joc” sine die, spre liniştea puterii PDL-UDMR. Decizia a fost luată după o consultare a liderilor de grup, în condiţiile în care puterea susţinuse retrimiterea la comisie cu termen de dezbatere 30 de zile, iar opoziţia solicitase doar o săptămână pentru redactarea unui nou raport. „Ce­da­rea” opoziţiei a venit şi după o ame­ninţare destul de directă a PDL la adresa preşedintelui Senatului, Mircea Geoană. În contextul în care se discuta asupra valabilităţii raportului întocmit de Comisia de în­vă­ţă­mânt în week-end, iar Mircea Ge­oa­nă nu satisfăcea ce­rerea PDL de a supune la vot cererea de scoatere de pe ordinea de zi a proiectului de lege, fostul ministru Radu Berceanu i-a transmis acestuia de la microfon un mesaj de ameninţare. „Ce părere aţi avea dacă vom veni şi noi în week-end şi vom vota o schimbare la Regu­la­mentul Senatului şi introducem acolo câteva lucruri, pe care, dacă vreţi, vi le şoptesc la ureche ca să în­ţelegeţi exact în ce direcţie ar mer­ge?”, a spus Berceanu.

După votul de ieri din Senat, şansele ca proiectul Le­gii educaţiei asumat de Guvern cu pre­vederile pro-UDMR să intre în vi­goare au crescut, căci puterea va cere săptămâna viitoare plenului reunit al Parlamentului să dea un vot pe ce­rerea de continuare a procedurii de asumare.

×
Subiecte în articol: politica