x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Legea salarizării aruncă în aer Executivul. Soarta Guvernului Grindeanu, discutată într-o întâlnire secretă între liderii coaliţiei

Legea salarizării aruncă în aer Executivul. Soarta Guvernului Grindeanu, discutată într-o întâlnire secretă între liderii coaliţiei

06 Iun 2017   •   14:54
Legea salarizării aruncă în aer Executivul. Soarta Guvernului Grindeanu, discutată într-o întâlnire secretă între liderii coaliţiei

Liviu Dragnea a ținut, marți, o ședință secretă cu Călin Popescu Tăriceanu, Lia Olguța Vasilescu și Gabriela Firea. Principalul subiect a fost nemulțumirea pe care liderii coaliției o au faţă de prestaţia Guvernului Grindeanu. Surse din PSD spun că se pregăteşte debarcarea lui Sorin Grindeanu, iar acest lucru s-ar putea întâmpla printr-o moţiune de cenzură dacă premierul nu renunţă singur la funcție.

La finalul ședinței, primarul Gabriel Firea a afirmat că nu-și permite să tacă și să ascundă relația cu Guvernul, făcând referire la nemulțumirile evocate la Subiectiv, când a precizat că a fost surprinsă să constate că ”există o reacţie fie prea înceată, fie de refuz din partea reprezentanţilor unor ministere, care pun în dificultate Primăria Capitalei”.

”Am observat speculațiile cum că Gabriela Firea ar fi cerut demiterea Guvernului, nu îmi permit să fac așa ceva. În schimb, nici nu îmi permit să tac și să ascund care este relația adevărată dintre Guvern și aleșii locali ai municipiului București. Țin la aceste proiecte foarte mult”, a spus Gabriela Firea.

Anterior, Călin Popescu Tăriceanu a mers de urgenţă în biroul lui Liviu Dragnea, după apariția în presă a crizei pe legea salarizării. Doar că şeful PSD nu era acolo.

Bâlbele executivului în privinţa Legii salarizării vin pe fondul războiului cu liderii PSD, iar zvonurile potrivit cărora Guvernul Grindeanu are zilele numărate par a avea un sâmbure de adevăr.

Surse din PSD spun că se pregăteşte debarcarea lui Sorin Grindeanu, iar acest lucru s-ar putea întâmpla printr-o moţiune de cenzură dacă premierul nu renunţă singur. 

Sursa: antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: legea salarizarii grindeanu coalitie