x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Legile lui Adomniţei, în Parlament

Legile lui Adomniţei, în Parlament

de Eugenia Mihalcea    |    Dana Piciu    |    20 Mai 2009   •   00:00

Fostul ministru liberal al Educaţiei, Cristian Adomniţei, a anunţat că a depus ieri, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, pachetul de legi privind Educaţia.



Proiectele au a fost definitivate pe vremea guvernului liberal, iar Adomniţei a precizat că la el au muncit zeci de mii de oameni. Printre aceştia se numără fostul ministru PD-L-ist al învăţământului, Mihail Hărdău, precum şi Mircea Miclea, actualul preşedinte al Comisiei prezideţiale pentru educaţie, şi el fost ministru al Educaţiei.

Cristian Adomniţei a mai arătat că nu se aşteaptă ca Parlamentul să adopte aceste proiecte de legi, pentru că cei de la putere sunt "prea orgolioşi", dar că a vrut să ofere un imbold partidelor de la guvernare să facă ceva în acest domeniu. "Îmi doresc ca cel puţin în Comisiile de educaţie să existe o discuţie şi o dezbatere vie de cel puţin un an şi apoi, anul viitor, să avem un pachet de legi dezbătut, adoptat şi cunoscut de toată lumea", a mai spus liberalul. El a adăugat că a depus pachetul de legi la şase luni după ce actuala putere a preluat mandatul, pentru a oferi un răgaz guvernului să respecte semnătura dată pentru Pactul pe Educaţie.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, la Guvern a ajuns un alt proiect de legi - cel al Comisiei prezidenţiale pentru Educaţie, girat chiar de preşedintele ţării, Traian Băsescu. De asemenea, actualul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a precizat că va promova cât de curând propriul pachet de legi ale educaţiei. (

×
Subiecte în articol: politic