x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Leon Dănăilă: Sunt un tânăr politician, nu un politician tânăr

Leon Dănăilă: Sunt un tânăr politician, nu un politician tânăr

20 Dec 2016   •   11:46
Leon Dănăilă: Sunt un tânăr politician, nu un politician tânăr

Seniorul de vârstă din Senat, liberalul Leon Dănăilă, afirmă că este un tânăr politician şi nu un politician tânăr şi mărturiseşte că Palatul Parlamentului îi creează emoţii mai mari decât sala de operaţie.


"Nu e complicat (îndeplinirea formalităţilor de preluare a mandatului - n.r.) fiindcă sunt foarte clare şi în mintea mea e la fel de clar ce trebuie să spun. Au mers lucrurile perfect şi destul de repede. Am puţine emoţii. E prima dată. Sunt un tânăr politician, nu un politician tânăr. Sunt intrat în politică de o lună de zile aproximativ. Eu sunt chirurg şi nu am emoţii la operaţii foarte grele, dar aici am puţină emoţie drept să vă spun", a declarat Leon Dănăilă, marţi, după îndeplinirea formalităţilor de preluare a mandatului.

Despre clădirea Parlamentului, Leon Dănăilă spune că îi este familiară întrucât a participat la diverse congrese organizate în sălile de aici. "Este minunat. Este foarte frumos şi bine amenajat, bine întreţinut, curat", a adăugat acesta.

Leon Dănăilă va conduce, începând cu ora 12,00, prima şedinţă de plen a Senatului, de deschidere a legislaturii 2016 - 2020, urmând să fie asistat de patru dintre cei mai tineri senatori aleşi. Este vorba despre George Cătălin Stângă (PNL) şi George-Edward Dircă (USR), ambii senatori aleşi în circumscripţia nr. 18 Galaţi, social-democratul Marius-Alexandru Dunca (circumscripţia nr. 8 Braşov), precum şi Constantin Bogdan Matei (ales senator pe listele PSD în circumscripţia nr. 40 Vâlcea).

Despre acest moment, decanul de vârstă spune că "este o mare onoare şi o obligaţie pentru a nu dezamăgi alegătorii", adăugând că senatorii liberali familiarizaţi cu procedurile legislative îl vor instrui cu privire la modul în care trebuie să decurgă această primă şedinţă a plenului.

"O să mă instruiască fiindcă nu ştiu încă nimic din ce trebuie să fac (în prezidarea şedinţei festive a plenului Senatului - n.r.)", a precizat senatorul.

Întrebat dacă îşi va menţine obiceiul de a circula cu metroul, Leon Dănăilă a afirmat că atât mersul pe jos cât şi deplasarea cu mijloace de transport în comun îi fac plăcere, însă se bucură că va putea utiliza maşina de serviciu în zilele ploioase sau când ninge.

"Eu întotdeauna mă duc la serviciu cu metroul şi vin cu metroul. (...) O parte merg pe jos, o parte cu metroul, o parte cu autobuzul până când ajung acasă sau până când ajung la spital. În sensul ăsta am fost şi fotografiat şi a apărut într-un ziar la un moment dat, dar nu consider că mi-a făcut un rău, dar nici bine, însă lumea a comentat în fel şi chip această postură a mea. E bine (că va avea maşină de serviciu - n.r.) pentru că mersul pe jos când plouă, când ninge, când sunt condiţii atmosferice nefavorabile e dificil pentru mine totuşi, deşi mersul pe jos mi-a făcut foarte bine. Mie îmi place să merg pe jos. Când eram la liceu eram puţin sportiv şi am ieşit la o cursă de 4.000 m primul şi mi-a dat un bilet gratis la meciul de fotbal, aşa că eu sunt foarte doct în astfel de mers, nu mă obosesc paşii făcuţi", a mai spus Dănăilă.

Referitor la posibilitatea de a deţine funcţia de preşedinte al Comisiei pentru sănătate din Senat, Leon Dănăilă afirmă că acest lucru nu depinde de el.

"Dar eu cunosc foarte multe din Sănătate, şi bune şi rele, şi din timpul comunismului şi de după. Sănătatea cam scârţâie şi ar trebui umblat la legislaţia care există, de făcut nişte legi bine puse la punct încât să nu se creeze disfuncţionalităţi. (...) Ştiţi că ministrul s-a schimbat cel mai des dintre toţi miniştrii aproape şi din această cauză Sănătatea a avut de suferit", a precizat senatorul liberal.

În opinia sa, este necesară şi o mai bună informare a cetăţenilor cu privire la medicina preventivă şi la necesitatea vaccinării populaţiei.

"Medicina preventivă este foarte importantă pentru că a preveni este mai uşor şi costă mai puţin decât a trata o boală. (...) La noi, se pune în special problema vaccinării. Cetăţenii ar trebui să fie lămuriţi din acest punct de vedere pentru că sunt benefice aceste vaccinări şi au dus la dispariţia multor boli cu răspândire în masă", a mai spus senatorul.

Leon Dănăilă a fost ales senator în circumscripţia nr. 42 Bucureşti.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: Leon Dănăilă politica senat senator