x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Leonard Orban a primit acordul coaliţiei pentru a conduce Ministerul pentru Absorbţia Fondurile UE

Leonard Orban a primit acordul coaliţiei pentru a conduce Ministerul pentru Absorbţia Fondurile UE

de Aniela Nine    |    13 Sep 2011   •   08:02
Leonard Orban a primit acordul coaliţiei pentru a conduce Ministerul pentru Absorbţia Fondurile UE

Consilierul prezindential pe probleme de afaceri europene, Leonard Orban, a primit acordul coalitiei pentru a conduce Ministerul de Coordonare a Absorbtiei Fondurilor Europene, potrivit Mediafax.

UPDATE 11:40 - Premierul Emil Boc a anuntat ca miercuri va trimite Parlamentului propunerea de infiintare a Ministerului Fondurilor Europene.

Legea privind organizarea si functionarea Guvernului prevede ca "ministerele si ministrii se aproba de catre Parlament, prin acordarea votului de incredere asupra Programului de guvernare si intregii liste a Guvernului, la investitura".

Surse politice au declarat ca infiintarea unui minister de Afaceri Europene, condus de liderul UNPR Marian Sarbu sau de consilierul prezidential Leonard Orban, fost comisar european, si care sa gestioneze inclusiv proiectele finantate din fonduri UE, a fost discutata de presedintele Basescu cu premierul Boc, la Palatul Victoria.

Sursele au mai precizat atunci ca viitorul minister al Afacerilor Europene va coordona Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din subordinea premierului si, probabil, Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi, nu si autoritatile de management, urmand sa fie condus de o persoana cu rang de ministru.

Leonard Orban a fost, in perioada 2001-2004, negociator-sef adjunct al Romaniei cu Uniunea Europeana, iar din decembrie 2004 pana in aprilie 2005 a fost negociator-sef cu Uniunea Europeana.

×
Subiecte în articol: politica ludovic orban