x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberali si platformisti - Divort cu injurii

Liberali si platformisti - Divort cu injurii

de Monica Iordache Apostol    |    18 Dec 2006   •   00:00
Liberali si platformisti - Divort cu injurii

PNL a declansat razboiul total la adresa gruparii Stolojan. Din arsenalul ambelor tabere nu lipsesc cuvintele grele: securisti, lachei, frustrati, bolnavi. In scurt timp, PNL si PLD s-ar putea vedea si la tribunal, unde va incepe partajul semnaturilor.

Liberalii si platformistii, in razboi pe fata. PNL a declansat razboiul total la adresa gruparii Stolojan. Din arsenalul ambelor tabere nu lipsesc cuvintele grele: securisti, lachei, frustrati, bolnavi. In scurt timp, PNL si PLD s-ar putea vedea si la tribunal, unde va incepe partajul semnaturilor.

Cooperativa de veleitari cu trecut de stanga sau securist, tradatori si dispusi sa faca blat cu oricine. Potopul de epitete la adresa gruparii Stolojan a venit de la presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, la reuniunea de sambata a organizatiei PNL Bucuresti. Cum in ultima vreme strategia liberalilor este de a inventa evenimente pentru a avea ocazia de a ataca public partidul lui Stolojan, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, si-a adunat colegii din filiala sub pretextul de a-si prezenta bilantul la un an de mandat, dar cu intentia de a-i oferi lui Tariceanu tribuna de la care sa tina un discurs acid la adresa viitorului PLD. "L-au tradat pe Ion Iliescu, au tradat liberalismul si ii sfatuiesc si pe cei de la PD sa fie grijulii", a lansat Tariceanu un avertisment si catre democrati, a caror intentie de a colabora cu PLD a devenit publica."PLD poate deveni o problema pentru PD, pentru ca Stolojan nu este perceput ca un liberal", a mai spus seful liberalilor, accentuand ideea ca PLD poate fura si din electoratul democratilor. El a spus ca singurul partid autentic liberal este PNL, in timp ce PLD se situeaza mai curand in zona aglomerata a celor care nu stiu nici ei cine sunt. "Nu sunt nici macar populari, sunt mai curand populisti si demagogi", a mai spus liderul PNL.

EGALI CU ZERO. Discursul lui Tariceanu a fost completat de Crin Antonescu, liderul deputatilor PNL, care i-a redus pe platformistii lui Stolojan la zero. "Facem eforturi extraordinare sa botezam nimicul. Cred ca accordam prea multa importanta unor oameni care nu inseamna nimic din punct de vedere politic", a declarat el. Mai dur a fost ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu. "Vom scapa de triste figuri, de fantome ale trecutului, de caricaturi politice, de fosti lachei ai nomenclaturii comuniste, de fosti colaboratori ai Securitatii, de frustrati, de oportunisti si de veleitari", i-a creionat Iorgulescu pe platformisti.

In paralel, liberalii se pregatesc sa inceapa si atacul juridic la adresa PLD. Ministrul Agriculturii, Dan Motreanu, a declarat ieri, pentru NewsIn, ca va cere ca toate organizatiile PNL sa inceapa verificarea fiecarei semnaturi depuse pentru infiintarea PLD, suspectandu-i pe initiatorii acestei grupari de frauda.
"Mediocru"
Nici liderii PLD nu s-au lasat mai prejos. Gheorghe Flutur a transmis si el ca Tariceanu "nu demonstreaza altceva decat faptul ca este un premier mediocru si un sef de partid mediocru, care darama credibilitatea PNL, fiind dominat de frustrari pentru ca nu s-a putut ridica la perfomanta unui adevarat presedinte de partid". Intr-un comunicat al Grupului de Initiativa pentru infiintarea PLD se arata ca "este evidenta starea de panica si de deruta care domina grupul petroliberal Tariceanu, stare care probeaza disperarea acestora fata de probabilitatea ca ar putea rata intrarea in Parlament la urmatoarele alegeri".
GUVERNARE MINORITARA - PC cere demiterea ministrilor PD
Conservatorii i-au cerut ieri premierului Tariceanu sa-i demita pe ministrii PD si sa-si asume o guvernare minoritara PNL. Motivul este faptul ca "reprezentantii PD din Guvern si-au asumat integral, dand dovada de nesimtire, integrarea Romaniei in UE". Conform secretarului general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, democratii au scos pe piata diverse pliante in care sta scris "Ministrii PD = integrarea europeana la 1 ianuarie 2007", contrazicandu-l pe seful statului, care declarase la Bruxelles ca meritul integrarii este al celor 22 de milioane de romani. "Premierul trebuie sa ia taurul de coarne si sa faca acest gest pe care toata lumea il asteapta, iar PC va sustine un guvern minoritar PNL", a spus Stefanescu. Pe de alta parte, conservatorii sunt nemultumiti ca le-a fost respins, la comisia pentru Cod Electoral, amendamentul la proiectul de lege privind alegerile pentru PE, care introducea votul preferential pe liste, adica votarea persoanelor de pe liste. "Este un prim pas catre votul uninominal", a mentionat deputatul conservator Daniela Popa, adaugand ca PC isi va sustine amendamentul in plenul Camerei. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: tariceanu politic pnl