x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii s-au bătut pe firimiturile PSD

Liberalii s-au bătut pe firimiturile PSD

de Sînziana Duţă    |    04 Mai 2017   •   11:10
Liberalii s-au bătut pe firimiturile PSD

Cu cât se apropie mai mult data Congresului în care va fi aleasă noua conducere liberală, lupta internă din PNL devine din ce în ce mai aprigă. Ultima miză: funcțiile rămase libere în instituțiile importante ale statului. Nici fostul și nici actualul președinte al PNL nu au uitat vechile rivalități și nu ratează nicio ocazie să își arunce săgeți otrăvite. 

Alina Gorghiu i-a dat o replică acidă actualului lider interimar al partidului, Raluca Turcan, care a acuzat de mai multe ori că liberalii „au fost praf” la alegerile parlamentare, chiar dacă a evitat să precizeze cui i se adresează. 

„Sunt penibili şi ridicoli cei din PNL care vorbesc despre soarta PNL identică cu cea a PNŢCD. Este un discurs superficial şi nu pot să înţeleg cum cineva care are pretenţia că este membru al PNL, care este în conducerea PNL, să spună că partidul este praf, câtă vreme partidul este suma membrilor săi pe care nu ai voie să îi jigneşti indiferent care este numele tău”, a reacţionat Gorghiu. „Nu vreau să fiu simpatică nici unora, nici altora şi vreau să fac o radiografie corectă a situaţiei PNL tocmai pentru a învăţa din greşelile trecutului, iar greşelile au fost multe şi vinovaţi suficienţi”, i-a răspuns Turcan. La finalul lunii aprilie, şefa interimară a PNL le-a spus liberalilor de la Deva că partidul „a fost praf” la alegerile parlamentare, „mai aveam puțin și rămâneam cu praful de pe tobă”. Turcan a reluat această idee și în discursul susţinut în faţa liberalilor clujeni.

Nicolăescu, viceguvernator la Banca Națională

În ședința de ieri a BPN, liberalii au decis ca locul de viceguvernator al BNR, rămas liber după problemele penale ale lui Bogdan Olteanu, să fie ocupat de fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Senatorul Florin Cîțu, cel care și-ar fi dorit această funcție, a fost nemulțumit de propunerea liberalilor și a solicitat un vot deschis pe această chestiune, însă propunerea sa a fost respinsă. PNL se va alege cu funcţia de viceguvernator al BNR după un compromis cu PSD. Social-democraţii au nevoie de voturile liberalilor pentru „decapitarea” lui Mişu Negriţoiu din fruntea ASF, în condiţiile în care ALDE nu este de acord cu destituirea acestuia. De asemenea, în ședința cu scântei a conducerii PNL, Anca Boagiu, Sulfina Barbu și Teodor Atanasiu au fost propuşi şi ei în posturi bănoase la Curtea de Conturi, CNSAS, respectiv ANRE. Niciunul din cei trei liberali nu a mai prins un loc în Parlament în urma alegerilor din decembrie 2016, însă toate aceste numiri au nevoie de votul Legislativului pentru a fi aprobate.

Poţi să te cerţi pe tine în oglindă că ai votat cot la cot cu toată conducerea pentru a lua o decizie, dar nu cred că ai voie să jigneşti tot partidul şi toţi membrii săi spunând că sunt praf.  Alina Gorghiu, senator PNL

 

×
Subiecte în articol: psd liberali alina gorghiu