x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalul Ludovic Orban nu s-a hotărît dacă va merge cu PSD sau PD-L

Liberalul Ludovic Orban nu s-a hotărît dacă va merge cu PSD sau PD-L

de Monica Iordache Apostol    |    17 Iun 2008   •   00:00
Liberalul Ludovic Orban nu s-a hotărît  dacă va merge cu PSD sau PD-L

Liberalii pot înclina balanţa majorităţii în Consiliul General al Capitalei, dar nu au hotărît încă dacă vor sprijini PSD sau PD-L.

Liberalii pot înclina balanţa majorităţii în Consiliul General al Capitalei, dar nu au hotărît încă dacă vor sprijini PSD sau PD-L. Deşi din partea PD-L au venit informaţii că este interesat să negocieze o majoritate cu liberalii, preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban (foto), spune că decizia se va lua abia mîine. “Nu am luat încă o decizie. O să discutăm în şedinţa de miercuri a PNL Bucureşti şi o sa analizăm toate variantele”, ne-a declarat Orban. Întrebat dacă n-ar fi în interesul PNL să obţină un post de viceprimar în Capitală, Orban a spus că acest lucru va depinde de majoritatea care se va putea forma şi de programul negociat, susţinînd însă că nu a fost contactat nici de reprezentanţii PSD, nici de cei ai PD-L pentru o eventuală negociere. Ludovic Orban nu a exclus nici una dintre cele două posibile combinaţii, PSD sau PD-L, deşi la nivelul conducerii PNL atitudinea anti PD-L este generală.


ATAC. Ieri însă, după ce primarul încă în funcţie, Adriean Videanu, a anunţat convocarea pentru azi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru a adopta o serie de PUZ-uri, Ludovic Orban l-a acuzat pe acesta că vrea să obţină adoptarea pe ultima sută de metri a unor PUZ-uri şi hotărîri de Consiliu “pentru care a încasat probabil avansuri”. “Oprescu a cîştigat ale­gerile şi Videanu a convocat Consi­liul Gene­ral ca să-şi treacă toate PUZ-urile şi hotărîrile de Consiliu pe care au încasat probabil avan­suri. Consi­liul General nu mai are nici un fel de legitimitate să ia de­ci­zii. Este revoltătoare convocarea CGMB şi încalcă normele de­mo­craţiei, normele legale şi de bun-simţ”, a susţinut Ludovic Orban.

Situaţia PNL Bucureşti va face însă obiectul discuţiei în Delegaţia Permanentă a PNL de la sfîrşitul săptămânii viitoare, cînd se va prezenta raportul rezultatelor tuturor filialelor partidului în alegerile locale. Filiala Bucureşti a obţinut un scor care o plasează pe locul doi la coada listei cu rezultate, obţinînd 11% la consiliul local. Singura filială ce a obţinut un scor mai prost decît Bucureştiul este Dîmboviţa, cu 9%.

×
Subiecte în articol: politic pd-l orban ludovic orban