x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Licentele Marmosim - Incaierare Videanu-Vanghelie

Licentele Marmosim - Incaierare Videanu-Vanghelie

09 Mar 2005   •   00:00

Vicepremierul Adriean Videanu i-a chemat ieri-dimineata la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) pe contracandidatii sai Marian Vanghelie (PSD) si Anca Petrescu (PRM), pentru a le ceda cate o licenta de exploatare din cele sase obtinute de firma sa, Marmosim, prin hotarare a Guvernului Nastase, in ultima sa sedinta, gest suspectat ca fiind un favor pentru actualul vicepremier.


OANA STANCU

"Renunt la cele doua licente pentru a le ceda lui Dan Marian Vanghelie si Ancai Petrescu, doar daca ei indeplinesc conditiile legale de a le prelua, pentru a lamuri public acuzatiile la adresa mea", a mentionat candidatul Aliantei la Primaria Capitalei.

ATACURI. Numai Vanghelie s-a prezentat in conferinta de presa a lui Videanu, luand nastere o cearta in toata regula, presarata cu acuzatii de imoralitate si cu corectari de greseli gramaticale. "Nu am spus ca este ceva ilegal. Am zis doar ca este imoral. Ati luat cinci HG in timpul fostei puteri pe care ati acuzat-o ca este corupta", a atacat Vanghelie. "Marmosim nu a avut si nu poate avea legaturi cu Executivul. Initiativa acelei hotarari de Guvern a apartinut ANRM, cu care firma la care sunt actionar a colaborat legal", a explicat Videanu, atentionandu-l pe Vanghelie ca nu cunoaste legile.

Candidatul PSD l-a acuzat atunci pe adversarul sau ca a avut "intelegeri si prietenii" cu membrii Guvernului PSD. Nastase si Bejenariu, a lansat el. "De ce nu Dan Ioan Popescu? Din cate stiu, este mentorul dumneavoastra", a replicat Videanu, aratand ca si acesta a fost unul dintre ministrii PSD care au ajutat la obtinerea licentelor de catre Marmosim. "Nu inteleg de spuneti", s-a eschivat Vanghelie. "Credeti ca puteti scapa cu aceste licente de milioane de dolari? Este anormal sa se poata lua atatea licente de la cei pe care i-ati numit corupti", a continuat primarul sectorului 5.

"Nu pot continua dialogul cu dumneavoastra pentru ca pricepeti greu. Se spune "celelalte", nu "celelante", domnule Vanghelie. Ramaneti sa mai invatati", l-a intrerupt vicepremierul. Videanu a incheiat disputa anuntand ca este ultima data cand face declaratii publice pe acest subiect. "Daca veti mai continua, domnule Vanghelie, va dau in judecata. Nu va mai permit astfel de acuzatii", a pus punct acesta.

×
Subiecte în articol: politic vanghelie