x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Nu am discutat despre ruperea USL. Îl susţinem în continuare pe Antonescu la alegerile prezidenţiale

Ponta: Nu am discutat despre ruperea USL. Îl susţinem în continuare pe Antonescu la alegerile prezidenţiale

17 Sep 2013   •   11:34
Ponta: Nu am discutat despre ruperea USL. Îl susţinem în continuare pe Antonescu la alegerile prezidenţiale
UPDATE 12:39 - Premierul Victor Ponta a declarat, în urma ședinței de la Guvern, că niciodată nu s-a pus problema ruperii Uniunii Social Liberale.

"Reuniunea de la Guvern a avut loc pentru că la ora 17:00 mă prezint în fața Parlamentrului pentru a prezenta acordul FMI și tot la ora 17:00 se constituie comisia specială pentru Roșia Montană. M-am întâlnit cu colegii din Parlament, nu a fost ședință a PSD", a declarat Ponta la un post TV. Totodată, premierul a precizat că nu a vorbit niciodată despre o eventuală rupere a USL.

"În PSD nu am discutat nicodată despre ruperea USL. Nu am luat în calcul o altă variantă. Îl susținem în continuare pe Antonescu la alegerile prezidențiale. Cred că USL trebuie să continue să guverneze până în 2016 și să îndeplinim cât mai multe dintre lucrurile pentru care oamenii ne-au votat", a mai spus Ponta.
-------------------------------------------

Mai mulţi lideri PSD, între care Liviu Dragnea şi Ilie Sârbu, se află, la această oră, la Palatul Victoria, unde au o întâlnire cu premierul Victor Ponta. Discuţiile vizează, conform unor surse parlamentare, relaţiile PSD cu PNL în interiorul USL. Întrevederea vine, de asemenea, în ziua în care premierul Ponta va prezenta în Parlament scrisoarea de intenţie cu FMI.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că se întâlneşte cu liderii PSD la Guvern până la 13:30, când începe programul oficial al Camerei.

"Este întâlnirea pe care o fac de fiecare dată cu primul-ministru şi preşedintele PSD, cu liderii grupurilor parlamentare când începe o nouă săptămână politică. Aşa am făcut întotdeauna. (...) Trebuie să pregătesc cu ai mei documentele de astăzi. Ne preocupă documentele din această săptămână, comisia specială (n.r. - pentru proiectul Roşia Montană)", a spus Valeriu Zgonea.

La sfârşitul săptămânii trecute, liderul PNL, Crin Antonescu, a susţinut că liberalilor "nu le tremură chiloţeii" dacă social-democraţii nu-l susţin la prezidenţiale.

"Dacă nu vrea să-l susţinem, cu forţa nu se poate”, a reacţionat luni seară şeful PSD, precizând că, dacă vorbea despre prezidenţiabilul USL, "alaltăieri aş fi spus fără niciun fel de emoţie Crin Antonescu".

"Dacă în 2014 sunt în situaţia unui soi de păpuşă, nici nu mai candidez. Dacă aş fi în situaţia să depind de bunăvoinţa  PSD sau PNL, nu mai candidez. La preşedinţia României nu sunt puse păpuşi", a venit replica lui Crin Antonescu.

Într-un interviu pentru un cotidian central, liderul PNL a spus că PSD trebuie să ia o decizie dacă îl mai susţine sau nu la prezidenţiale, iar dacă USL se va rupe, Ponta ar trebui să-şi dea demisia.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat astăzi că este nevoie de o şedinţă lămuritoare în USL.



×