x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii USL, despre viitorul alianţei şi al României

Liderii USL, despre viitorul alianţei şi al României

05 Feb 2013   •   23:01
Liderii USL, despre viitorul alianţei şi al României
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Uniunea Social Liberală a împlinit doi ani de la înfiinţare - perioadă în care a făcut trecerea de la Opoziţie la o solidă majoritate guvernamentală.

 
Marţi seară, la "Sinteza Zilei", emisiunea realizată de Mihai Gâdea la Antena 3, preşedintele senatului, Crin Antonescu, premierul Victor Ponta şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin au răspuns celor mai arzătoare întrebări ale momentului.
 
Liderii USL au vorbit despre viitorul alianţei şi al României. 
 
"Marea nostră ambiţie, pentru că noi nu avem ambiţii mici, este de a construi ceva, de a deschide un canal de încredere, fără de care democraţia, libertatea, şansa de prosperitate în această ţară ar fi în pericol. Ultimii 7-8 ani ne-au arătat că se poate din ce în ce mai rău şi am ajuns într-o situaţie pe care o cunoaştem foarte bine şi cu care avem încă de luptat", a spus Crin Antonescu.
 
Daniel Constantin a fost întrebat de Mihai Gâdea care este lucrul de care se bucură cel mai mult de la înfiinţarea Uniunii Social Liberale.
 
"Lucru care mă bucură pe mine reprezintă această construcţie politică, cea mai importantă de după 1989, şi victoria pe care am reportat-o în anul 2012", a răspuns ministrul Agriculturii.
 
"Ideea este să facem aparatul bugetar să consume mai puţini bani şi să fie mai eficient în serviciile pe care le oferă publicului, adică să înveţe mai bine copii la şcoală, să fie mai bine trataţi oamenii în spitale, să fie mai bine apăraţi de poliţişti, să primească mai repede o sentinţă într-un proces. Să faci acest aparat uriaş să funcţioneze mai bine este un obiectiv fundamental a ceea ce noi am numit o schimbare adevărată, dar un obiectiv pe care nu poţi să-l faci în două luni", a spus Ponta, referindu-se la schimbările ce vor fi aduse României.
 
"Problema este că de ani de zile avem aceleaşi probleme. Pe de o parte, venituri mici în marea majoritate a sistemului public, pe de altă parte lipsă de criterii de performanţă", a adăugat premierul.
 

×