x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii USR-PLUS despre acuzaţiile că au legături cu servicii secrete: O campanie de minciuni

Liderii USR-PLUS despre acuzaţiile că au legături cu servicii secrete: O campanie de minciuni

17 Mar 2019   •   16:00

Liderii Alianţei 2020 USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, au menţionat duminică, la Constanţa, referitor la acuzaţiile că au legături cu servicii secrete din ţară şi străinătate, că este vorba despre "o campanie de minciuni, coordonată de nişte hoţi", aceste afirmaţii neputând fi dovedite.

"Observaţi că nu există alt cârlig cu care să fim agăţaţi decât acest gen de speculaţii, care nu sunt dovedite, ci sunt aruncate doar pe piaţă şi întreţinute, preluate şi rostogolite de televiziuni şi de companii de presă, care sunt controlate sau influenţate politic de Liviu Dragnea. (...) Legat de acest lucru cu serviciile, noi am luat o măsură foarte clară în partid. Am cerut tuturor celor din conducerea PLUS o declaraţie pe proprie răspundere că nu au colaborat nici cu Securitatea, nici cu servicii de informaţii din perioada democratică, nici din ţară şi din străinătate şi că nici nu colaborează. O declaraţie pe proprie răspundere, opozabilă în Justiţie dacă cineva a minţit", a spus liderul PLUS Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă.

Cioloş a reamintit că acelaşi lucru i-a cerut şi lui Liviu Dragnea să facă cu cei din conducerea PSD.

"Şi am cerut domnului Dragnea să facă acelaşi lucru cu cei din conducerea PSD. Şi de acolo putem să începem să discutăm ca nişte oameni serioşi, pentru că deocamdată ceea ce face domnul Dragnea nu e seriozitate, aruncă aşa cu o umbră de ironie în vârful buzelor nişte acuzaţii şi se dă mare patriot. Cam atâta poate să facă domnul Dragnea, în timp ce pe la spate face fonduri suverane ca să-şi suveranizeze averea pe care a făcut-o, fiind în fruntea statului de zeci de ani de zile. (...) Dacă faci declaraţia asta, păi hai şi dovedeşte-o atunci. Dacă nu dovedeşti înseamnă că eşti un mincinos", a afirmat liderul PLUS.

El a adăugat că liderul PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să vină cu justificări, în condiţiile în care sunt acuzaţii care i se aduc şi sunt dovedite.

"Nu avem de ce să ne justificăm pe afirmaţii care nu sunt dovedite şi domnul Dragnea trebuie să justifice dânsul acuzaţii care i s-au adus legat de furtul din bani publici, acuzaţii care au venit cu dovezi. Că domnul Dragnea trebuie să ne spună cum şi-a făcut averea pe care o are el şi fiul lui, domnul Dragnea trebuie să ne spună de ce insistă pentru subvenţii la tomate, de ce insistă pentru subvenţii la porc, de exemplu, şi să ne explice că nu e în conflict de interese cu acest gen de abordare. Astea sunt lucruri clare şi concrete la care domnul Dragnea trebuie să răspundă. (...) Această poveste cu servicii secrete şi servicii de informaţii româneşti sau străine a fost lansată de Adrian Severin şi de oameni ai PSD-ului când eu am fost desemnat comisar european pentru agricultură. De atunci a fost lăsată la naftalină şi acum e scoasă din nou. Nici atunci nu a putut fi dovedită", a spus Cioloş.

Conform acestuia, social-democraţii aplică exact metodele securiste şi comuniste dinainte de 1990.

"Aceşti indivizi nu ştiu să facă altceva decât să aplice exact acele metode securiste şi comuniste care s-au aplicat şi în anii '70 şi în anii '80, până la Revoluţie. (...) Pentru că exact de ce le e teamă lor să nu fie acuzaţi, exact asta o scot ei în faţă, dar fără dovezi, folosind doar capacitatea pe care o au de a transmite un mesaj şi de a semăna suspiciune şi neîncredere", a arătat Cioloş.

Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat, la rândul său, că este vorba de o campanie de minciuni, adăugând că media de vârstă a membrilor USR, în 1990, era de circa 11 ani.

"În realitate, vorbim de o campanie de minciuni, coordonată de nişte hoţi, e o luptă de comunicare, noi aşa privim. (...) Media de vârstă la USR este de 11 ani la Revoluţie. Acuzaţia de securism este de un ridicol absolut", a mai spus Barna. AGERPRES

×