x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul PC, din nou in Odorheiu Secuiesc

Liderul PC, din nou in Odorheiu Secuiesc

de Dana Piciu    |    19 Oct 2007   •   00:00

Liderul PC, Dan Voiculescu, s-a aflat ieri, pentru a doua oară in ultimele săptămăni, la Odorheiu Secuiesc la invitaţia părintelui Puiu Mihai Pavel. Conform unui comunicat de presă al PC, Dan Voiculescu a vizitat două licee din municipiu, unul cu predare in limba romănă şi altul cu predare in limba maghiară, unde a stat de vorbă cu conducerea celor două unităţi de invăţămănt.

Liderul PC, Dan Voiculescu, s-a aflat ieri, pentru a doua oară in ultimele săptămăni, la Odorheiu Secuiesc la invitaţia părintelui Puiu Mihai Pavel. Conform unui comunicat de presă al PC, Dan Voiculescu a vizitat două licee din municipiu, unul cu predare in limba romănă şi altul cu predare in limba maghiară, unde a stat de vorbă cu conducerea celor două unităţi de invăţămănt. "Preşedintele PC e interesat să afle la faţa locului despre situaţia cetăţenilor de naţionalitate romănă din zonele cu populaţie preponderent maghiară. El mai este preocupat de găsirea unor soluţii pentru ca romănii să nu se mai simtă străini la ei acasă şi să se bucure in mod real de drepturile pe care le au, cum ar fi acela de a invăţa in şcoli cu predare in limba romănă", se arată in documentul citat. Preotul parohiei ortodoxe din oraş i-a spus preşedintelui conservator că "romănii din Harghita şi Covasna se simt abandonaţi de autorităţi".

Partidul Conservator - Biroul de presa

Nr.862/18 octombrie 2007

Dan Voiculescu a vizitat Liceul Marin Preda din Odorheiu Secuiesc

Romănii din Harghita şi Covasna se simt abandonaţi de autorităţi, i-a spus lui Dan Voiculescu azi la Odorheiu Secuiesc preotul Parohiei Ortodoxe din oraş.

Liderul conservator s-a aflat azi, pentru a doua oară in ultimele săptămăni, la Odorheiul Secuiesc la invitaţia părintelui Puiu Mihai Pavel. Dan Voiculescu a vizitat două licee din municipiu, unul cu predare in limba romănă, Marin Preda şi altul cu predare in limba maghiară, Benedek Elek unde a stat de vorbă cu conducerea celor două unităţi de invăţămănt.

Preşedintele Partidului Conservator e interesat să afle la faţa locului despre situaţia cetăţenilor de naţionalitate romănă din zonele cu populaţie preponderent maghiară. Liderul PC este preocupat, de asemenea, de găsirea unor soluţii pentru ca romănii să nu se mai simtă străini la ei acasă şi să se bucure in mod real de drepturile pe care le au, cum ar fi acela de a invăţa in şcoli cu predare in limba romănă.

La Odorhei preşedintele Dan Voiculescu s-a intălnit şi cu primarul municipiului, Jenő Szász. In discuţia cu liderul conservator, acesta a promis acordarea de sprijin financiar pentru realizarea unor obiective culturale pentru comunitatea romănească. Dan Voiculescu şi Jenő Szász au convenit asupra sprijinirii Bisericii Ortodoxe şi asupra amenajării unui cămin cultural in care cetăţenii de naţionalitate romănă să poată organiza diverse evenimente.

Tot astăzi la Săngeorgiu de Pădure, in judeţul Mureş, preşedintele Dan Voiculescu s-a intălnit cu reprezentanţi ai romănilor din localitate. El a răspuns solicitării acestora, legată de nevoia locurilor de muncă,  garantăndu-le că se va implica in atragerea de investitori care să dezvolte la Săngeorgiu o fabrică de conserve de legume şi fructe şi una de mobilă.                                                                                   Â

×
Subiecte în articol: politic voiculescu romănă dan