x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul PNL clarifică relaţia cu PSD

Liderul PNL clarifică relaţia cu PSD

de Nicu Amuraritei    |    15 Noi 2010   •   09:34

Între PSD şi PNL nu poate fi vorba despre asociere în viitor, ci doar despre colaborare în vederea schimbării actualei guvernări şi apărării statului de drept. Afirmaţia a fost făcută sâmbătă, la Suceava, de preşedintele PNL, Crin Antonescu, care a declarat ferm că PSD şi PNL sunt două partide foarte diferite, care sunt destinate în perspectivă unei confruntări politice şi nu unei formule de asociere.

"În momentul în care doctrina politică şi valorile politice fundamentale ne despart, mijloacele de acţiune politică ne despart, trecutul ne desparte, atitudinea, stilul, valorile, oamenii şi toate aceste lucruri ne despart, e limpede că nu putem şi nu suntem obligaţi să facem mai mult decât să apărăm împreună sta­tul de drept acum, într-un moment în care este ameninţat aşa cum împreu­nă cu PD-ul din acea vreme l-am apărat în 2003 şi 2004", a declarat Antonescu, dorind astfel să clarifice relaţiile PSD-PNL. El a afirmat că PNL îşi propune să câştige viitoarele alegeri, iar în cazul în care nu va reuşi să guverneze singur, atunci să fie măcar forţa dominantă a guvernării, să-şi impună cea mai mare parte a programului de guvernare, primul-mi­nistru şi ministerele-cheie. Acest lucru, a spus Antonescu, "nu poate fi făcut împreună cu PSD".

"De aceea facem tot ce trebuie şi putem să facem cu PSD până la următoarele alegeri împotriva acestei puteri de astăzi, iar după alegeri, fie noi, fie ei, vom conduce o coaliţie şi vom guverna România", a subliniat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a ţinut să precizeze că nu va permite nimănui să dea PNL-ului lecţii de re­zis­tenţă împotriva lui Traian Băsescu, de con­sec­­­venţă sau de unitatea opoziţiei, arătând cu de­getul tot spre social-democraţi, care vorbesc despre faptul că PNL primejduieşte unitatea opo­ziţiei, insinuând că ar face "pe sub mâ­nă" tra­­tative cu PDL sau cu Traian Băsescu. PSD-iş­tii, a spus Antonescu, uită că la prima chemare a lui Traian Băsescu în toamna lui 2008 s-au dus şi au făcut guvern cu PDL şi uită de asemenea că PNL a fost corect şi le-a sprijinit candida­tul în turul doi al alegerilor prezidenţiale, chiar dacă asta a însemnat sacrificiu electoral pentru li­berali şi probleme cu propriii membri de partid. "Ca atare, nu de la PSD şi categoric de la nici un alt partid are de primit vreo lecţie PNL. Am spus şi nu trebuie să spun de două ori, pentru că nu eu, ci alţii au fost miniştri într-un guvern condus de Emil Boc şi ceea ce vreau să spun foarte clar, ca să ne înţelegem, ca să creştem frumos cei care suntem mai tineri este că-i tran­smitem domnului Ponta un lucru care ţine de istorie: nici un liberal nu a fost vreodată membru într-un cabinet Emil Boc", a spus preşedintele PNL. Antonescu a subliniat că PNL are o relaţie mai bună cu PC şi crede că modelul acestei relaţii "ar putea să ne călăuzească pe toţi atâta vreme cât ne aflăm împreună în opoziţie".

×