x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul PNL Harghita: Cred că se va ajunge, din păcate, la o ruptură în USL

Liderul PNL Harghita: Cred că se va ajunge, din păcate, la o ruptură în USL

de Agerpres    |    24 Feb 2014   •   19:21
Liderul PNL Harghita: Cred că se va ajunge, din păcate, la o ruptură în USL

Preşedintele PNL Harghita, Stelu Platon, a declarat că Delegaţia Permanentă de marţi va vota pentru respectarea protocolului de înfiinţare a USL şi crede că se va ajunge la o ruptură în interiorul acesteia.

"În mod sigur voi vota respectarea protocolului de înfiinţare a USL. Cred că mâine, având în vedere că PSD nu doreşte deloc să ţină seama de propunerile PNL, cred că se va ajunge, din păcate la o ruptură", a declarat Stelu Platon.

Acesta a spus că liberalii "nu cerşesc nimic", ci doresc să se respecte o înţelegere care a existat la înfiinţarea USL.

"Eu nu spun că nu există nicio şansă, dar, din declaraţiile pe care le văd în mass-media, este clar că PSD ne tratează, cum spunea Iohannis, astăzi, ca şi cum am cerşi ceva. Noi nu cerşim nimic. Noi dorim să se respecte o înţelegere care a existat la înfiinţarea USL", a punctat liderul liberalilor harghiteni.

Stelu Platon consideră că s-a ajuns în această situaţie întrucât Iohannis reprezintă un pericol de imagine pentru PSD.

"Este clar că Iohannis, pentru PSD, reprezintă un pericol de imagine. Iohannis are o imagine pozitivă în rândul românilor, este un primar care a reuşit lucruri extraordinare în orăşelul lui. Iohannis are o imagine pozitivă, de om serios, educat, care nu vorbeşte mult, de om care doreşte să facă ceva şi probabil că acest lucru deranjează în PSD. Deranjează în sensul că are o imagine prea bună", a subliniat preşedintele PNL Harghita, care este şi primar al municipiului Topliţa.

El a adăugat că este foarte dezamăgit că s-a ajuns în această situaţie, mai ales că UDMR va intra la guvernare, iar românii din Harghita vor avea de suferit.

"Sunt foarte dezamăgit, mai ales că UDMR va intra foarte repede, după cum observăm, din nou, la guvernare. Nu că m-a deranjat foarte mult prezenţa UDMR, dar este regretabil, pentru că atunci când a fost votat USL, UDMR nu era în schemă, aşa cum nu era nici UNPR, care astăzi a devenit, se pare, un partid extraordinar de important în schema nouă de guvernare a României. Noi, cei de aici, din Harghita vom suferi şi mai mult consecinţele atitudinii liderilor UDMR faţă de românii care mai trăim pe aici. UDMR începe să aibă o atitudine conformă de cea de membru al guvernului", a conchis Stelu Platon.

×
Subiecte în articol: stelu platon rupere usl tensiuni usl