x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lista “indezirabililor” din Guvern s-a mărit cu două nume

Lista “indezirabililor” din Guvern s-a mărit cu două nume

de Ion Alexandru    |    09 Iul 2019   •   07:51
Lista “indezirabililor” din Guvern s-a mărit cu două nume

Un alt subiect fierbinte al acestei perioade este acela al remanierii guvernamentale, anunțată tot mai apăsat de către premierul Viorica Dăncilă. La viitorul CeX, spun surse social-democrate, va fi propusă și supusă la vot lista celor care urmează să plece din Executiv, toate numele având legătură cu fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

Dacă, inițial, se vorbea despre excluderea de la Palatul Victoria a miniștrilor de Interne, Carmen Dan, a celui de la Agricultură, Petre Daea, a ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, dar și a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, remanierea urmărită pare să fie una mai largă. În sensul că, pe această listă, s-ar afla și numele ministrului Turismului, Bogdan Trif, precum și al ministrului Comunicațiilor, Alexandru Petrescu. Sursele merg chiar mai departe, și vorbesc despre remanierea vicepremierului și ministrului Dezvoltării, Daniel Suciu, dar și a lui Nicolae Bădălău.

Oficial, toți miniștrii Cabinetului Dăncilă sunt supuși, în această perioadă, unei evaluări, care urmărește în special “respectarea Programului de Guvernare”. Program de Guvernare despre care, însă, la ultimul congres al PSD, s-a vorbit că urmează, la rândul său, să fie ajustat. În această ipoteză este foarte probabilă o restructurare guvernamentală, premierul urmând să se prezinte cu noul Guvern, pentru a primi votul Parlamentului.

×