x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Listele PSD - Costel Bobic si Victor Socaciu vor in Parlament

Listele PSD - Costel Bobic si Victor Socaciu vor in Parlament

26 Aug 2004   •   00:00

PSD a afisat ieri pe Internet numele candidatiilor inscrisi in alegerile interne din partid care vor avea loc la 5 septembrie.

SILVIU SERGIU

Candidatii care aspira la un fotoliu de parlamentar sunt trecuti pe liste in ordine alfabetica, printre ei aflandu-se nume noi, care nu sunt in actualul Parlament. Astfel, prima pe lista organizatiei Bucuresti pentru Camera Deputatilor este Ecaterina Andronescu, premierul Adrian Nastase, ocupand pozitia 30.

Printre parlamentarii cu state vechi se numara Stefan Cazimir, Cornel Badoiu, Rodica Nassar, Ion Neagu, Bogdan Niculescu-Duvaz Adrian Severin, Dan Ioan Popescu, Aura Vasile, Madalin Voicu, Ioan Pop de Popa - si nume cunoscute opiniei publice: Gabriela Coman, Elena Dumitru, Doru Giugula, Florin Luican, Alexandru Mironov, Victor Socaciu, Teodor Bobis, Tudor Tanasescu, Catalin Stochita. Pentru Senat, primul candidat pe lista PSD Bucuresti este Ionel Blanculescu, alaturi de el regasindu-se printre altii Nicolae Marasescu, Vasile Gherasim, Nicolae Serban, Sorin Oprescu, Nora Rebreanu si Mircea Ursache.

In total, pe listele pentru Camera Deputatilor s-au inscris 56 de candidati, iar pentru Senat, 24. La Buzau candideaza dintre actualii parlamentari Ovidiu Petrescu la Camera si Ionel Olteanu la Senat. Aspiranti noi la fotoliul de parlamentar sunt prefectul Ion Vasile (Senat) si Minodora Ilie (Camera).

La Caras-Severin, fostul pedist Adrian Vilau s-a inscris si el in cursa pentru un loc in Camera Deputatilor, iar Ioan Talpes pentru Senat. Pe lista PSD Gorj, omul de afaceri Costel Bobic candideaza pentru un loc in Camera Deputatilor, alaturi de el regasindu-se si fostul prefect Toni Grebla.

TARATA, IORGOVAN, AMARIE

Desi controversat, deputatul Culita Tarata nu renunta la fotoliul de deputat, intrand in cursa pe listele organizatiei Neamt. In Olt, actualul consilier prezidential Rodica Stanoiu vizeaza un loc eligibil la Senat, iar Florin Georgescu, la Camera Deputatilor.

Chiar daca se afla in prezent in plin conflict cu conducerea partidului si cu presedintele PSD Adrian Nastase, Antonie Iorgovan candideaza pentru un loc pe lista pentru Senat, iar ministrul Administratiei si Internelor vrea un mandat de deputat. Fratele sefului PNA, Ioan Amarie, Constantin, s-a inscris in prealegerile pentru un loc pe lista PSD Teleorman pentru Camera Deputatilor, in timp ce fostul secretar general al Guvernului, Serban Mihailescu, vizeaza un mandat de senator.

×
Subiecte în articol: politic cameră senat camera deputatilor