x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Listele PSD - Sase candidati s-au retras, iar sapte au fost exclusi

Listele PSD - Sase candidati s-au retras, iar sapte au fost exclusi

29 Sep 2004   •   00:00

Sase candidati PSD pentru Parlament s-au retras ieri de pe listele electorale, iar sapte au fost exclusi prin decizia Consiliului de Integritate Morala al partidului.

Majoritatea lor s-au plasat, in urma prealegerilor din partid, pe locuri eligibile. Nu este insa vorba de nume sonore, greii partidului scapand nevatamati, ci doar de lideri locali erau incompatibili cu "criteriile si standardele stabilite prin statutul PSD si prin Regulamentul de functionare a Consiliului de Integritate Morala", se arata intr-un comunicat de presa. Anterior, conducerea PSD a stabilit ca pot candida la Parlament membrii de partid care nu au fost suspendati sau revocati dintr-o functie de conducere, care nu au suferit o condamnare, care nu sunt cercetati penal sau care cunosc o limba straina. Potrivit unor surse din partid, majoritatea celor maziliti au fost implicati in scandaluri de presa sau cercetati pentru savarsirea unor fapte de natura penala.

EXCLUSI. Toti cei care s-au retras doreau sa candideze pentru Camera Deputatilor: Ion Dumitrache (Constanta, locul 6), Marin Constantin (Prahova, locul 3), Marian Maroiu (Giurgiu, locul 2), Tudorel Tone (Giurgiu, locul 3), deputatul Iulian Tocu (Neamt, locul 7), Ilie Mustacila (Caras-Severin, locul 2). Cinci dintre exclusi vizau si ei un mandat de deputat - Dorin Meran (Galati, locul 4), Dragos Rinca (Iasi, locul 13), Maria Ciuciureanu (Prahova, locul 6), Ioan Ciupilan (Vaslui, locul 5), Eugen Valceanu (Gorj, locul 2) - iar doi de senatori - Nelu Badea (Ialomita) si Maria Schutz (Dolj, locul 2). (Silviu Sergiu)

SONDAJ

Singurul nume greu din PSD care risca sa dispara de pe liste este Doru Ioan Taracila, candidat la Senat din partea filialei Calarasi. Soarta lui depinde de un sondaj de opinie pe care strategii PSD il vor efectua pentru a vedea daca Taracila se bucura de sprijinul electoratului. Un cuvant il va avea insa si presedintele Iliescu, stiut fiind faptul ca Taracila este un apropiat al sefului statului.

×
Subiecte în articol: politic locul