x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pedelistul Alin Trăşculescu şi-a anunţat demisia din Parlament - LIVE text

Pedelistul Alin Trăşculescu şi-a anunţat demisia din Parlament - LIVE text

20 Noi 2012   •   10:45
Pedelistul Alin Trăşculescu şi-a anunţat demisia din Parlament - LIVE text
Sursa foto: TRAIAN NEGULESCU/AGERPRES
UPDATE 12:50 - Alin Trăşculescu şi-a anunţat, astăzi, în plen, demisia din calitatea de deputat. Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost suspendată. Trăşculescu a făcut acest anunţ la începutul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, în care urma să se dezbată raportul Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

"Din respect pentru instituţia Parlamentului, din respect pentru cetăţenii din Vrancea, vă anunţ în plenul Camerei Deputaţilor că îmi dau demisia din calitatea de deputat, urmând să mă prezint în faţa justiţiei pentru a-mi dovedi nevinovăţia. Vă mulţumesc pentru colaborare şi este o onoare pentru mine că am făcut parte din acest Parlament", a spus Trăşculescu.

.....................

Deputații se reunesc, astăzi, începând cu ora 12:00, pentru a se pronunța, prin vot secret, asupra cererii procurorilor privind arestarea preventivă a colegului lor Alin Trășculescu.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu, formulată de DNA.

Alin Trăşculescu, cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost reţinut din 11 noiembrie până în 12 noiembrie. El a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei după ce a expirat ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui de procurorii anticorupţie.

În 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, prin Ministerul Justiţiei, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, în 16 noiembrie, cererea anchetatorilor, care urmează să fie dezbătută în Plen în 20 noiembrie.

Potrivit documentului trimis de anchetatori la Parlament, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Silviu Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul denunţător Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calotă, iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior ar fi fost majorată la 150.000 de euro, din care ar fi primit, cu ajutorul lui Calotă, suma totală de 364.000 de lei, în patru tranşe - de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei şi 200.000 de lei .

×