x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea anunţă că se lucrează la evaluarea miniştrilor. Ședinţa CEx va fi stabilită în cursul săptămânii

Liviu Dragnea anunţă că se lucrează la evaluarea miniştrilor. Ședinţa CEx va fi stabilită în cursul săptămânii

30 Sep 2018   •   22:28
Liviu Dragnea anunţă că se lucrează la evaluarea miniştrilor. Ședinţa CEx va fi stabilită în cursul săptămânii

Liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că se lucrează la evaluarea miniştrilor, urmând ca data şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) să fie stabilită după întoarcerea premierului de la Strasbourg.

"Am stabilit cu doamna prim-ministru Dăncilă să vorbim săptămâna aceasta după ce se întoarce de la Strasbourg. În mod normal, e concentrată pe ce se va întâmpla acolo şi, după ce se întoarce, vom discuta şi vom stabili de principiu când să convocăm Comitetul Executiv Naţional, unde se va analiza activitatea fiecărui ministru şi colegii noştri îşi vor spune punctul de vedere", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Întrebat dacă există deja o listă neagră, liderul PSD a replicat: "Nu. Din câte ştiu eu, nu. Pentru că ar însemna să pui ţinte anume şi apoi să găseşti argumente".

Dragnea a precizat că se lucrează la o evaluare a miniştrilor, urmând ca şi membrii CEx să se pronunţe în şedinţă despre activitatea acestora.

"Se lucrează la această evaluare, doamna prim-ministru a decis asta, nu ştiu cui a cerut să facă evaluarea, dar şi colegii noştri din Comitetul Executiv Naţional de la PSD au şi ei propria evaluare. Pe lângă alte lucruri, o calitate obligatorie pe care trebuie să o aibă un ministru este comunicarea, pentru că foarte mulţi au spus că este o glumă, şi doamna prim-ministru le-a spus mereu că trebuie să comunice, dar nu pentru că este o dorinţă aşa, fără argumente. Românii au nevoie să fie informaţi, este obligatoriu să îi informezi pe români pentru că pentru ei guvernezi. (...) Dacă tu nici măcar comunicarea nu eşti în stare să o gestionezi, înseamnă că ai o problemă. Orice ministru, în orice guvern din lume, care se doreşte să fie performant, trebuie să comunice, clar şi de câte ori este nevoie", a spus liderul PSD.

El a arătat că unii miniştri au comunicat "cam împinşi de la spate".

"Unii dintre ei au făcut-o cam împinşi de la spate, ceea ce nu e în regulă. Nu trebuie să împingi miniştrii de la spate să comunice ceea ce au făcut pentru că noi avem un program de guvernare bun, nu avem un program de guvernare prost, avem un program de guvernare care a generat creştere economică la nişte cifre peste ceea ce s-a estimat, care a general creşterea puterii de cumpărare, care a generat creşteri de pensii, care a general creşteri de salarii, care a generat o relaxare fiscală care a mulţumit pe toată lumea", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că sunt unele ministere unde este nevoie de 12 semnături înainte de cea a ministrului pentru adoptarea unor ordonanţe sau hotărâri, în opinia sa un guvern neputând funcţiona aşa.

"S-a văzut cu ochiul liber în ultimele opt luni de zile cine a comunicat, cine n-a comunicat, dar nu numai comunicarea este o problemă, adică trebuie să vedem şi dacă acolo s-au întârziat nişte măsuri, sunt unii miniştri, din păcate, care nu pot să treacă de robia în care i-a dus unii funcţionari. Am văzut iniţiative de ordonanţe sau de hotărâri de guvern la un minister unde trebuiau să semneze înaintea ministrului 12 funcţionari, şefi de direcţii, de servicii. Un guvern nu poate funcţiona aşa. Ritmul impus de noi în programul de guvernare este un ritm alert. Nu se pot scoate acte normative de pe o zi pe alta, dar nici să stea o lună sau o lună şi jumătate. Şi atunci, anumite acţiuni care trebuiau luate mai devreme, au fost luate mai târziu şi sunt şi acum în întârziere", a mai declarat Dragnea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea