x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, despre acuzaţia de antisemitism a lui Ilan Laufer

UPDATE Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, despre acuzaţia de antisemitism a lui Ilan Laufer

21 Noi 2018   •   17:10
UPDATE Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, despre acuzaţia de antisemitism a lui Ilan Laufer

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat că se delimitează total de declaraţia lui Ilan Laufer, prin care omul de afaceri a spus că respingerea nominalizării sale ca ministru al Dezvoltării Regionale este un act antisemit al preşedintelui Klaus Iohannis. 

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă, întrebată dacă declaraţia lui Laufer a fost asumată şi de ea, a precizat că nu.

Anterior, noul secretar-general al PSD, Codrin Ştefănescu, a comentat recenta declaraţie a lui Ilan Laufer.

„Domnul Laufer a hotărât singur sa facă declarația de presă. Declarația a fost făcută la sediul partidului pentru că domnul Laufer a fost propus de partid. Partidul își asumă doar desemnarea domnului Laufer” a declarat Codrin Ștefănescu la B1 TV.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis i-a replicat printr-un comunicat lui Ilan Laufer. Iohannis spune că „referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie”.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, condamnă ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic. Referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie. Relativizarea antisemitismului reprezintă o acțiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite și discriminatorii și poate incita la ură", se arată în comunicat. 

×
Subiecte în articol: ilan laufer liviu dragnea