x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea, despre moțiunea de cenzură: Ați depus o moțiune ipocrită, inutilă

Liviu Dragnea, despre moțiunea de cenzură: Ați depus o moțiune ipocrită, inutilă

de Anca Arambaşa    |    08 Feb 2017   •   12:54
Liviu Dragnea, despre moțiunea de cenzură: Ați depus o moțiune ipocrită, inutilă

"Mărturisesc că m-am aşteptat, cel puţin la politicienii din PNL, fiind un partid cu istorie şi cu tradiţie, la mai multă înţelepciune în aceste momente dificile. Şi eu ca şi dvs constatăm că ne-am înşelat. Şi PNL şi USR, alături de preşedintele Iohannis, se pare că nu sunt interesaţi decât de recâştigarea rapidă a unui biet capital politic, asumându-şi însă riscul să dezbine România. Aţi depus o moţiune politicianistă, ipocrită, inutilă, care exprimă tot mai exasperant nemulţumirea că aţi pierdut alegerile. Când oare veţi înţelege că aţi pierdut alegerile? Această moţiune nu este decât o notă de subsol la discursul slab şi răutăcios de ieri al preşedintelui Klaus Iohannis. Faptul că partide întregi se pun din nou la remorca unui singur om este de natură să ne îngrijoreze, dar ne vom obişnui şi cu asta. Nu este prima dată când PSD guvernează în condiţii de ostilitate. Vă întreb: pentru ce au depus PNL şi USR această moţiune? Pentru ca Guvernul Grindeanu să nu mai mărească salariile, să nu mai mărească pensiile, să nu mai adopte toate acele măsuri pe care românii le-au votat şi care le vor face viaţa mai bună?

Acest Guvern a facut intr-o luna cat nu a facut Guvernul Ciolos intr-un an.

Cui ajută alimentarea acestei stări de ură? Ajută România, ajută românilor, ajută democraţiei sau ajută altora? Acest Guvern vrea să guverneze, oamenii l-au votat pentru a guverna. Lăsaţi Guvernul să guverneze. Moţiunea atacă o problemă în faţa căreia Guvernul s-a repliat deja. Guvernul a înţeles mesajul oamenilor care au ieşit în stradă şi a decis să retragă ordonanţa privind modificarea Codului penal. Guvernul va lua şi alte măsuri pentru a închide un conflict nedorit creat din cauza unei proaste comunicări în legătură cu acest subiect. Aşteptam însă de la cei din Opoziţie, unii participanţi direcţi la asumarea de către Guvernul Boc a legislaţiei penale prin angajarea răspunderii Guvernului, mă aşteptam la o invitaţie de a se reface aceste legi împreună, aici, în Parlament. Sper totuşi că sunteţi conştienţi cu toţii că, dacă Guvernul nu a adoptat aceste modificări, aceasta nu înseamnă că ele nu trebuie făcute. Ele trebuie făcute cât mai curând pentru a feri oamenii de o justiţie nedreaptă.

Ceea ce trebuie să facem, dragi colegi, nu este să discutăm despre moţiuni de cenzură politicianiste, ci să ne concentrăm pentru a da României o legislaţie clară şi dreaptă. Vă puteţi ridica împotriva mea, vă puteţi ridica împotriva PSD, vă puteţi ridica împotriva Guvernului, dar nu vă puteţi ridica împotriva interesului românilor. Prin ceea ce faceţi puteţi contribui la creşterea tensiunii sociale, la dezbinarea acestei ţări. Această moţiune nu ajută deloc România.

Vom guverna Romania oricate piedici incercati sa ne puneti.

 

Știre in curs de actualizare

×
Subiecte în articol: liviu dragnea psd