x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea, explicații despre cum s-a făcut numirea lui Kovesi la DNA: „Ponta a scos din buzunar o hârtie cu trei nume”

Liviu Dragnea, explicații despre cum s-a făcut numirea lui Kovesi la DNA: „Ponta a scos din buzunar o hârtie cu trei nume”

14 Mar 2017   •   23:50
Liviu Dragnea, explicații despre cum s-a făcut numirea lui Kovesi la DNA: „Ponta a scos din buzunar o hârtie cu trei nume”

Liviu Dragnea a afirmat, într-o intervenție telefonică la Sinteza zilei, că nu a participat la negocierea prin care Laura Codruța Kovesi a ajuns la șefia DNA.

Liviu Dragnea a povestit, la Antena 3, că ”undeva, în primăvara anului 2013”, în birou la Crin Antonescu, Victor Ponta, premier la acea vreme, a venit cu o hârtie în buzunar pe care erau trei nume: Tiberiu Nițu, Alina Bica și Codruța Kovesi.

 

Nici el și nici Crin Antonescu nu au fost de acord cu numirea lui Kovesi la DNA, de asemenea, nici ministrul Justiției de la acea vreme, Mona Pivniceru, care deja avusese discuții la nivelul parchetelor.

”Mona Pivniceru a spus că nu va semna așa ceva și că preferă să își dea demisia. Ulterior, așa s-a și întâmplat și a fost propusă la Curtea Constituțională”, a spus Liviu Dragnea.

”Eu nu am participat la nicio negociere care a generat acele nume”, a mai spus Liviu Dragnea.

Anterior, într-o altă convorbire telefonică la Sinteza zilei, Victor Ponta a reiterat că a luat toate deciziile împreună cu Liviu Dragnea, până în 2015. De asemenea, Ponta a afirmat, cu altă ocazie, că ”numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amândoi, eu și Liviu, acum am rămas eu omul rău. Nu am fost doar eu, am fost doi”.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea