x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea, față-n față cu Iohannis pe tema numirii noului premier. Tăriceanu și-a trimis subalternii

Liviu Dragnea, față-n față cu Iohannis pe tema numirii noului premier. Tăriceanu și-a trimis subalternii

17 Ian 2018   •   12:10
Liviu Dragnea, față-n față cu Iohannis pe tema numirii noului premier. Tăriceanu și-a trimis subalternii

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de premier, după ce Mihai Tudose a demisionat din funcţie, au început, miercuri, la Palatul Cotroceni cu delegaţia PSD-ALDE. 

Delegaţia PSD-ALDE este formată din preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, şi vicepreşedintele ALDE Graţiela Gavrilescu. 

Alături de şeful statului, la consultări participă consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan şi consilierul de stat Dana Bârsan. 

Consultările vor începe la ora 12,00, cu reprezentanţii PSD şi ALDE. La ora 13,00, urmează PNL, la 14,00 - USR, la 14,30 - PMP, iar la 15,00 - UDMR. Reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale se vor întâlni cu preşedintele Iohannis la ora 15,30. 

Social-democraţii au nominalizat-o în şedinţa Comitetului Executiv Naţional de marţi pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru, urmând ca ALDE să se reunească miercuri în şedinţa conducerii pentru a valida oficial propunerea PSD. Pe de altă parte, Opoziţia susţine alegeri anticipate. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că Viorica Dăncilă este un europarlamentar respectat la Bruxelles iar desemnarea ei ca premier va ajuta România în procesul de pregătire a preluării, anul viitor, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. 

Dragnea a precizat că va face parte din delegaţia care va merge la Cotroceni alături de secretarul general al PSD, Marian Neacşu, şi de încă un social-democrat, al cărui nume nu este încă stabilit, precum şi de doi reprezentanţi ai ALDE. Potrivit ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, ALDE va fi reprezentată la consultările de la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier de secretarul general al formaţiunii, Daniel Chiţoiu, şi de vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu. 

AGERPRES

×