x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: "Nu vrem ca PNL să iasă de la guvernare, dar, dacă vor să o facă, să o spună"

Liviu Dragnea: "Nu vrem ca PNL să iasă de la guvernare, dar, dacă vor să o facă, să o spună"

12 Feb 2014   •   10:46
Liviu Dragnea: "Nu vrem ca PNL să iasă de la guvernare, dar, dacă vor să o facă, să o spună"

Vicepremierul Liviu Dragnea spune că, deşi social-democraţii nu doresc ieşirea PNL de la guvernare, în situaţia în care liberalii ar lua în calcul această variantă, ar trebui să o spună clar fiindcă, la nivelul Guvernului, se înregistrează "o stare care nu ajută funcţionarea ministerelor".

"Dacă vor să iasă, e bine să o spună pentru că suntem în februarie, este un an întreg în faţă şi sunt măsuri serioase care trebuie adoptate în perioada următoare. Noi nu vrem să iasă de la guvernare, Doamne fereşte! Dar totuşi avem o săptămână aproape în care sunt câteva ministere în care nu funcţionează lucrurile. Gândiţi-vă la Finanţe, oamenii de acolo nu ştiu cine va fi. Azi, la şedinţa de guvern, va fi domnul Chiţoiu. Gândiţi-vă la Economie, unde domnul Gerea este demisionar, la Sănătate la fel. E o stare care nu ajută funcţionarea ministerelor respective", a declarat Dragnea miercuri dimineaţă.

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că, în cazul miniştrilor liberali care urmează a fi înlocuiţi în funcţie prin decizia PNL, până la acest moment, nu au fost oficializate demisiile acestora, motiv pentru care ministerele nu sunt conduse prin interimat până la reglementarea situaţiei.

"Nu s-a înregistrat nicio demisie. Au anunţat acei oameni că îşi dau demisia, dar demisiile nu au fost operaţionate, oficializate", a precizat Dragnea.

Totodată, acesta a explicat că din partea PSD "nu este nicio tensiune", însă în ceea ce priveşte şansa ajungerii la un consens, Liviu Dragnea a spus că nu mai este "la fel de încrezător".

Pe de altă parte, vicepremierul Dragnea îi sugerează preşedintelui Traian Băsescu să fie puţin mai reţinut în declaraţiile publice pe care le face, fiindcă "incită la violenţă şi la dezordine socială".

"Domnul Băsescu văd că incită şi la violenţă, la dezordine socială. Îl aştept. De abia aştept să cheme lumea în stradă. O chemăm şi noi şi poate tranşăm lucrurile acolo, să nu creadă că ne sperie. Am înţeles că vrea să cheme că sunt mulţi bani pentru dezvoltare, că tot o spune cu nume şi prenume. Vreau să aduc aminte că atunci când a tăiat salariile şi pensiile, exact în acei ani, bugetul de la Ministerul Dezvoltării era mult mai mare decât este acum. Deci toate argumentele dumnealui şi atacul pe eşalonarea ratelor la cetăţeni are în spate supărarea dumnealui legată de un posibil scor pe care PMP îl poate lua. Eu i-aş sugera să fie puţin mai reţinut. Preşedinte să cheme la dezordine socială, eu nu cred că s-a mai văzut în stat democratic, că tot vorbea de statul de drept", a spus Dragnea.

Şeful statului a anunţat marţi seară, la B1 TV, că nu va semna scrisoarea cu Fondul Monetar Internaţional dacă în ea apare "electorata" şi o singură formulare legată de creşterea accizei la benzină şi motorină şi va chema oamenii în stradă pentru a se apăra de mărirea accizei.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea basescu pnl psd