x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: PSD va propune pe liste la alegerile parlamentare şi persoane cu dizabilităţi

Liviu Dragnea: PSD va propune pe liste la alegerile parlamentare şi persoane cu dizabilităţi

20 Sep 2016   •   18:30
Liviu Dragnea: PSD va propune pe liste la alegerile parlamentare şi persoane cu dizabilităţi

Partidul Social Democrat va propune pe listele sale la alegerile parlamentare şi persoane cu dizabilităţi, a anunţat marţi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"În România, există peste 700.000 de persoane cu dizabilităţi şi niciun parlamentar care să-i reprezinte pe aceşti oameni. Partidul Social Democrat va corecta această nedreptate şi va rezolva o mare problemă de reprezentativitate a democraţiei din România. PSD va avea asemenea oameni pe liste pentru a da şansă tuturor românilor care au drept de vot şi care au dreptul să fie aleşi să poată să-şi ducă la capăt un mandat de parlamentar, dacă au un tip de handicap'', a declarat Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

El a adăugat că aceasta este doar o parte dintr-un demers mai amplu, început în iunie anul acesta, prin accesibilizarea Palatului Parlamentului.

"Am luat o decizie internă în PSD, apoi timp de trei luni preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a făcut demersurile necesare pentru a accesibiliza clădirea Parlamentului. Acum e rândul nostru, ca partid, să sprijinim comunitatea persoanelor cu dizabilităţi să fie reprezentată, şi o vom face la alegerile parlamentare din decembrie. Desigur, asta nu este totul. Avem nevoie de politici publice care să ajute toţi aceşti oameni, Ministerul Muncii trebuie să vegheze ca legea 448/2006 să fie respectată pretutindeni în ţară. Însă consider că Parlamentul trebuie să joace un rol mai activ în reprezentarea acestor oameni şi nu o putea face atât timp cât el însuşi nu era accesibil nici din punct de vedere tehnic, nici politic'', a conchis liderul social-democraţilor.

Sursa: AGERPRES

×